Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

sunnuntai 18. elokuuta 2013

Retkipäivän iloja, osa 2: Srömforsin ruukki

Eilisellä marttaretkellämme suuntasimme Eija's gardenista läheiselle Strömforsin ruukkialueelle. En ollut aiemmin tällä suunnalla liikkunut, joten tämäkin kohde oli minulle ihan uusi. Hämmästelen itsekin sitä, että eihän tämä ole kovin kaukana meiltä, reilun tunnin päässä vain. Miten en ole koskaan sinne päin suunnannut koskaan? Ehkä siksi, että lomilla suuntana on yleensä pohjoinen, Kuusamo ja Lappi.

Ja kuten siis eilen kerroinkin, akku oli kamerasta loppunut, joten kuvat ovat sitten Samsungin puhelimeni aikaansaannoksia. Koittakaa kestää. Strömforsin ruukin vanhoissa rakennuksissa toimii lukuisia pieniä puoteja ja yrityksiä. Teimme kivoja pieniä ostoksia, monen mukana jokin nyssäkkä oli bussiin palatessa. Ruokailimme Ruukinmyllyssä, jossa oli maittava kalapöytä tarjolla. Alueelta löytyy niin ravitsemus- kuin majoitusliikkeitäkin, joten siellä voi kyllä viettää pitemmänkin ajan...
 
Ruukkialue on tunnelmallinen ja kaunis, joten suosittelen sitäkin kyllä lämpimästi, vaikkapa saman reissun toiseksi käyntikohteeksi. Ensi viikonlopun Loviisan Wanhat talot -tapahtumaankin sen voisi yhdistää. Tarkempia tietoja Strömforsista löydät täältä ja Loviisan Wanhat talot -tapahtumasta täältä.
 
Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa ja uutta, alkavaa viikkoa!
 
 

3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!