Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Pikkaritehtaalta, iltaa!

Pikkuinen prinsessa on jättänyt vaippavaiheen ja tarvitsee kivoja pikkupöksyjä kesäkäyttöön. Mummun tekemät ovat olleet sopivia testauksen perustella ja nyt jo käytössäkin, joten tein sitten lisää samalla kaavalla. Kyllä näillä kai kesä mennään, kun entisiä on jonkin verran ja nyt tuli kuudet vielä lisäksi. Kuvat ovat suorastaan julmetun huonoja, joten pahoittelen... Mutta innoissani halusin heti ne kuvata ja huomenna jo viedä tyttöselle käyttöön. Kaava on Ottobren lehdestä 6/2013. Koko on 92 cm.

Ei näihin kangasta mene juuri ollenkaan...

Kustakin kolmesta trikoopalasta leikkasin kahdet

Lahkeensuissa on Framilonit ja siksakilla tikkaus

Vyötäröllä kuminauhakuja, jossa pehmeä kuminauha
 
Ja koska pikkuiselle prinsessalle tulee tehtyä kaikenlaista, ei tietenkään sovi unohtaa mummun poikasia, jotka saivat kumpikin kirkkaanväriset raitabokserit. Jotta he ja kotiväki erottavat, kummalle kuuluvat kummatkin, laitoin isommalle herralle crossimotskarin ja  pienemmälle skootterin tuohon eteen keskelle. Näistä he itsekin tunnistavat omansa helposti. Kokoero on nimittäin näillä kahdella vain yhden kokonumeron verran, eikä sitä välttämättä lapsen silmin ainakaan ole niin helppoa todeta.
 
Boksereiden materiaali on puuvillalycraa, joka on pojille minusta paras materiaali alusvaatteisiin. Isommille tyttösillekin se on hyvä, mutta pienellä ei tarvita ihan niin "istuvia" pikkareita vielä. Malli on Ottobren lehdestä 4/2004. Isommat ovat kokoa 128 cm ja pienemmät 122 cm. Pojat ovat molemmat hoikkia.

Kuvassa raidat vilistävät, luonnossa ovat rauhallisemmat
 
Näiden parissa meni pari tuntia, ensin leikellen ja sitten sarjatyönä ommellen. Kuuntelin kaiken aikaa niin innolla äänikirjaa, että hämmästyin välillä CD:n loppumista. Dan Browinin Murtumaton linnake on juuri ratkaisuvaiheessa... Huomenna jatketaan, jotta selviää, miten Davidin ja Susanin siinä käy.
 
Nyt odotan innolla, ehtiikö posti tuoda perjantaiksi Savaway-ylläripaketin, josta pitäisi perjantai-iltana veivata jotain... Toivotaan parasta! Helatorstaina osallistun vapaaehtoishommiin, kun seurakunnan tiloissa järjestetään sotaveteraaneille lounas. Olen lupautunut sinne avustamaan parhaani mukaan, joten luvassa on touhua heti aamupäivästä alkaen.
 
Hyvää Helatorstaita!
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Aivan ihania juttuja olet ommellut. Mikä lahja, että lapsi saa tällaisia vaatteita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marianne! Minä tein aikoinaan omien lasteni vaatteet lähes kokonaan itse ja nyt kun on se seuraava sukupolvi, olen mieluusti tässä muodossakin mukana lasten elämässä. Jos vaikka aina minun tekemäni vaatteen pukiessaan muistaisivat, kuinka kovasti mummu heitä rakastaa, oisin tyytyväinen!

      Poista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!