Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

torstai 15. toukokuuta 2014

Babylippis ja nukenvaatteet

Kun kuopukseni oli vasta reilun kuukauden ikäinen, hän sai isoveljeltään Kuusamon tuliaisena pienenpienen babylippiksen. Lippis on tehty joustofroteesta ja sen valmistaja on tanskalaismerkki nimeltä Pippi. Aivan kertakaikkisen hellyttävä oli tuo meidän nuoriherra silloin ekana kesänään tämä pikkuinen lippis päässä! Olemme sitä aika ajoin pyöritelleet ja ihmetelleet, miten tuo miehen nyrkkiinkin liian pieni päähine on voinut nyt jo aikuiselle pojalle aikanaan edes sopia. Nyt taas kaivoin sen esiin ja aloinkin piirtää sen mukaan kaavaa uusille pikkulippiksille. Malli on hyvin yksinkertainen, mutta ajattelin laittaa siihen ohjeet blogiin lähipäivinä, kunhan teen kokeilun ja kuvaan ompeluvaiheet ensin.

Joustislippis vauvanuken päässä

Resori ja lippa, lipan voi myös nostaa ylös.
 
Itse lippis on nyt kuvattu tosiaan tyttären vanhan vauvanuken päässä, joten ihan nukenvaatekokoinen se oikeastaan on. Kokonumero on 60 eli senttikoko vauvalle, ei tietenkään päänympärys... Vauvanuken esiin ottaminen aiheutti nyt myös sen, että taidanpa ommella vähän vauvanuken vaatteita taas pitkästä aikaa. Tämä haalari on tehty jo aiemmin, ei siis ole uusi. Siinä on käytetty MuotiMuksu -lehden kaavaa. Muotimuksuhan oli Ottobren edeltäjä, aikoinaan sitä teki samainen Studio Tuumat, joka sittemmin alkoi Ottobren julkaisemisen. Muotimuksua julkaisi joku muu taho jonkin aikaa, mutta se ei enää tainnut oikein myydä,  kun se aika pian katosikin markkinoilta.

Nukenhaalari n. Baby Born-kokoiselle nukelle
 
Tämä kaava oli kuin olikin minulla vielä tallessa, joten tällä syntyy nyt lisää vaatteita. Tässä on ommeltavat nepparit, mutta joihinkin olen laittanut vetoketjun tai tarranauhan, riippuen siitä, mitä kulloinkin löytyi varastosta. Neppien kiinnitys ei ihan pieneltä onnistu, mutta tarranauhan kyllä. Vetoketjukin toimii jo varsin pienellä leikkijällä. Haalarissa on vuorina joustofroteeta, mutta senhän voi vuorittaa trikoolla, fleecellä tai vaikka ihan puuvillakankaallakin. Hupun reunaresori on pienten leikkijöiden käsissä jo hiukan saanut kyytiä. Umpinaiset potkuhousulahkeet ovat ihan toimivat nukenvaatteessa, sillä irtotöppösten pukeminen ja niiden tallessa pysyminen voipi olla hiukan haasteellista... Jos joku on kiinnostunut tästä kaavasta, sen saa kyllä minulta.
 
Loppukevennyksenä laite, jonka mies löysi meidän pellon reunasta kaadetusta puusta. Siinä lukee Vaisala ja Radiosonde. Tutkimme asiaa netistä ja tämä on ilmeisesti säähavaintopallosta irronnut laite, joka mittailee erilaisia asioita, kuten ilmanpainetta, kosteutta jne. Minulla jo villi mielikuvitus teki tepposet ja aloinkin vitsailla, että NSA, CIA ja KGB haluavat tietää, mitä tälläinen tavallinen pariskunta tekee vapaa-aikanaan. Ystävä kehotti laittamaan kaikki neulemallit piiloon, etteivät vaan urki niitä! No, Vaisala sanoo, että tämän voi pitää tai hävittää elektroniikkaromuna, mutta akku on irrotettava ja vietävä kierrätykseen. Se siitä jännitysmomentista! Ei kukaan taidakaan urkkia elämäämme...

Vaisala Radiosonde ja piiiiitkä nailonlanka, jolla se puussa roikkui...
 

P.S. Muistathan osallistua arvontaani, jonne pääset esim. tästä! Osallistua voit 19.5. saakka.
 

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!