Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

tiistai 20. toukokuuta 2014

Babylippistä sekä arvonnan voittajaa tänään!

Kiitos kaikille teille, jotka osallistuitte arvontaan Mummulassa. Voiton nappasi Maiju S., joka osallistui Facebookissa arvontaan. Onnea Maijulle! Laitan viestiä vielä tänään, jotta varmasti menee voittajalle tieto.


Sitten sitä babylippistä viimein, sitä jota esittelinkin kuopukseni kesältä -93. Piirsin kaavat siihen, jotta saisin kokeilla, tuleeko lippiksestä minkäänlainen ihan itse väkerrettynä. Ja tulihan siitä.

 
Kolme kaavakappaletta tarvittiin, eli lippiksen pyöreä lakikpl, reunaan vähän kaarevat osat, jotka siis edestä ja takaa hiukan korkeammat kuin sivuilta. Sivuissa on pienet saumanpätkät. Lisäksi tietenkin pienenpieni lippa. Käytän aina kaavamuovia, joten tämäkin on nyt sille piirrelty. Lippaan leikkasin toiseen kappaleeseen tukikankaan ja silitin sen kappaleen nurjalle puolelle. Lisäksi tarvitaan resori, jonka itse leikkasin 8 cm korkeana ja mittasin sen sivukappaleiden reunaan sopivasti venytettynä. Ihan tarkkaa mittaa onkin vaikea sanoa, sillä resorit ovat erilaisia ja tietenkin myös haluttu kireys vaikuttaa.
 
 
Ompelin resorin renkaaksi ja lippakappaleet yhteen oikeat puolet vastakkain. Käänsin lipan ja ompelin tikkauksen lipan reunaan paininjalan etäisyydelle. Ompelin sitten sivukappaleiden pienet saumanpätkät yhteen, jolloin sivukappaleista muodostui rengas. Sen ompelin sitten lakikappaleeseen oikeat puolet vastakkain.
 
Resorin taitoin oikeat puolet vastakkain lipan ompelua varten. Lippa ommeltiin kiinni resorin taitereunaan n. paininjalan etäisyydeltä ja ompeleen molemmat päät kaarrettiin sopivasti, kuten muotolaskokset.
 
Lippa ja resori käännettiin oikein päin.

Resori ommeltiin oikeat puolet vastakkain lippiksen reunaan.

Ja siinä se nyt on! Minikokoinen lippis, n. 1-3 kk:n ikäiselle.

Vauvanukke sai taas toimia mallia, kun näin pientä päätä meillä ei löydy.
 
Tähän lippikseen on hyvin summittainen tämä ohje. Sen voi toteuttaa minkä kokoisena vaan, sillä tuo lakikappalehan sen koon määrittää. Se on kipparilakin ja baskerin välimuoto, eikö totta. Jos tämän tekisi sinivalkoisena ja ankkurinapin tuohon eteen kokardiksi, tulisi kesäksi merihenkinen lippis. Kokkeilepa vasiten, tykkäätkö!
 
Nyt on enää kolme päivää tällä viikolla ja neljä päivää + lauantain todistusten jako, ennen kuin loma alkaa! Arvatkaapa, odotanko malttamattomana! Hyvää viikon jatkoa, tai hyvää loppua, kuten oppilaani minulle toivotti oikein kädestä pitäen maanantaina, kun vietin syntymäpäivääni...
 
 

2 kommenttia:

  1. Hyvännäköinen lippis! Ja saatoin naurahtaa lukiessani tuota "hyvää loppua" kommenttia..haha!! :D

    VastaaPoista
  2. Onnea voittajalle :)) Ihastuttava lippis!! Vähän oli pojilla vaikea halata opettajaa kesäloman alkajaisiksi :))

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!