Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

keskiviikko 7. elokuuta 2013

Maalaushommiin, mars!

Laitoin vähän vipinää kinttuihin ja sysäsin liikkeelle pitkään, pitkään odotelleita hommia. Olen niitä ihmisiä, joiden oikeasti täytyy tehdä itselleen tällaisia "rynnäköitä", jotta valmista alkaa tulemaan. Huomaan, että 10 viikon lomani aikana en ole vieläkään saanut tartuttua kaikkiin niihin juttuihin, joita haaveilin tekeväni tänä kesänä. No, onhan toki lomalla vaan lomailtavakin, mutta monet näistä jutuista ovat oikeasti niin mieluisaa tekemistä, että sehän on lomaa parhaimmillaan.

Ensinnäkin, juniorin huoneena 20 vuotta sitten palvellut, pienin neljästä makuuhuoneesta, on nyt tyhjennetty viimein varastokäytöstään. Siinä oli useiden vuosien ajan tosin minun ompeluhuoneeni, mutta sen vaihdoin keväällä isompaan huoneeseen. Tästä tulee nyt huone, jossa teen kirjoitushommia, bloggailen ja vaikkapa opiskelen, joka onkin minun arkeani lähes aina. Keksin nimittäin aina jostain jotain uutta opiskeltavaa, milloin verkkokursseina, milloin ihan vaan itseopiskeluna.

Ensin siis tavarat huitsin nevadaan! Sitten lähtee tapetti seiniltä. Yläosassa oli tuollainen äklö-ysäri-baby-lila-valko-raita-tapetti... Ja alaosa oli maalattu lilaksi. Väri siksi, että odotin vauvaani vielä sitä valitessani, enkä halunnut tytön tai pojan huonetta, vaan pelkän vauvanhuoneen. Välissä oli vielä leveä nalleboordi.

Meidän nuoriso kuitenkin jo aikoja sitten pyöräytti huonejärjestyksen uusiksi, joten tässä huoneessa ei ole asunut kukaan n. 15 vuoteen enää. Siksihän sille kävikin niin, ettei sitä ole tullut rempattua aiemmin. Nyt kuitenkin iski senkin aika, mummu ihan liekeissä täällä on häärinyt huonetta kuntoon!

Tapetin poistoa
 
Onneksi täältä tuo tapetti myös lähtee pois, eikä temppuile. Kostutan spraypullolla ja repäisen irti. Siinä se. Kunhan tapetti on poissa, alkaa kolojen tasoitus ja sitten pohjamaalaus. Vedän kaikki seinät ensin valkoisella pohjamaalilla, sillä tuo lila kuultaa takuuvarmasti muuten läpi alaosista. Lisää kuvaa voin tarjoilla, kunhan sinne asti pääsen hommassa.
 
Kalusteet pitää myös sitten maalata, sillä huoneeseen tulee pieni, vanha työpöytä, joka on isäni isoisän tekemä. Siihen olen uhrannut jo edelliskesänä lukuisia työtunteja, että sain vanhan, ORANSSIN maalin pois! Kenenköhän älynväläys on ollut maalata kaunis, vanha kaluste oranssiksi?
 
Pöydässä on edessä kaksi laatikkoa, jotka ovatkin jo maalattavina.

Päädyistä tykkään erityisesti, nuo kolme pinnaa ovat kivat.

Tässä vielä kuultaa sitä vanhaa oranssia väriä.

Kirppikseltä löysin tuolin, josta olen myös maalikerroksia poistellut.
 
Tuolin ostin Kirjokaaren kirppikseltä, jossa tulee harvakseltaan poikettua. Ystäväni Anne kutsuu sitä mummokirppikseksi, koska siellä on enimmäkseen sellaista lahjoitustavaraa, ei mitään ihmeellistä, muodikasta tai himoittuakaan. Mutta joskus löytyy jotain, siksi kannattaa kyllä poiketa. Siellä on sellainen tapa, että he maalaavat huonompikuntoisia kalusteita jollain paksulla maalilla, samoin kuin kierrätyskeskuksella. Minusta on kurjaa, kun sellaista tehdään, sillä se on todellakin liian  paksua, värit ovat aika yök ja sitten ostaja joutuu maalinpoistohommiin heti alkuunsa. Huonosti maalattua jälkeä en kestä, ellei se ole ihan omaa ihanaa kädenjälkeäni! Eli siis muut eivät saa maalata rumasti, minä vaan!
 
Olen ostanut Helmi-pohjamaalin ja vaalean, hiukan sävytetyn Helmi-maalin jo valmiiksi ja huomenna ehkä alkaa maalin sively kalusteisiin. Päivällä käyn ensin hautajaisissa, mutta illemmalla ehkä hautaudun tuonne suloisen viileään autotalliin maalaamaan! Siellä on oikeasti miellyttävän viileää myös näin helteellä ja isäntä jo ehdottikin retkeä sinne yöksi... Kiva paikka nukkua autonrenkaitten ja voimanostopenkin välissä...
 
Lomapäiviä on jäljellä enää muutamia, joten nyt on täysi höyry päällä. Huomenna haemme myös meidän pikkuprinsessalle kummityttöni vanhan Ikean Minnen-sängyn. Kummityttö kasvoi siitä ulos, kun taas pikkuprinsessa on ehkä vielä paremmassa tallessa pinnasängyssä. Mutta onpahan valmiina, äkkiä senkin aika tulee! Ystävättäreni lupasi minulle ihanan, vanhan mankelin, jonka ehkä roudaamme kotiin myös. Sen aion sijoittaa ulos, uskokaa tai älkää! Siihenpä tuleekin kukkia!
 
 
 
 
 

7 kommenttia:

 1. Kylläpäs saat kivan huoneen - itse odottelen pojalta vapautuvaa huonetta rempattavaksi - ja siihen ei Isäntää väliin päästetä säveltämään yhtään mitään - siitä tulee ihan minun oma koloni;)
  Kivaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maltan tuskin odottaa, että huone valmistuu! Juu, pidä tiukasti kiinni tulevasta huoneestasi! Etköhän sinäkin sen ole ansainnut!

   Poista
  2. Maltan tuskin odottaa, että huone valmistuu! Juu, pidä tiukasti kiinni tulevasta huoneestasi! Etköhän sinäkin sen ole ansainnut!

   Poista
 2. Huoneesta tulee hieno ja tuosta työpöydästä erityisen upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla on tuossa ajatuksena naisellinen, rentouttava paikka, jossa on hyvä olla. Valmiista kuvia sitten tulossa!

   Poista
 3. Tsemppiä loppurutistukseen!
  Hyvää siitä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulle ei sovi tämä helle yhtään. Se vie vähintään kolmanneksen tehoista pois, joten pakko välillä istahtaa ja juoda mehu/kivennäisvesisekoitusta jääkaapista!

   Poista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!