Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Kamerapaketti polttelee, broilerikeitto lämmittää

Tervetuloa, uudet, ihanat lukijat! Täällä sitä taas ollaan koneen ääressä...Tänään se minun kauan haaveilemani järkkärikamera nyt sitten tuli. Se on vielä tuossa paketissa, kun se on niin sanotusti joululahja. Olen koko illan kärttänyt mieheltäni, että enkö saisi edes kurkistaa sitä ja ottaa vaikka sen manuaalin paketista lueskeltavaksi. Opiskelisin sen käyttöä teoriassa... No, ehkä saan, pitää vaan odotella ja suostutella vielä vähän. Yleensä saan tahtoni läpi, kun on tällainen asia kyseessä ;)

Tänään viimein kokeilin yhtä meidän kuopuksen toivomaa ruokaa ja olin iloisesti yllättynyt hyvästä mausta ja helppoudesta, jolla ruoka syntyi kauppareissun jälkeen. Tein kattilallisen broilerikeittoa! Meillä keitot tekevät kauppansa hyvin, varsinkin näin talviaikaan. Kovin suosittua on ollut Lapinukon porokeitto, samoin kuin erilaiset nakkikeitot, jauhelihakeitot ja kalasopat. Tämä resepti löytyi netistä googlettamalla broilerikeitto-hakusanalla.

LEMPEÄ BROILERIKEITTO
 
450 G hunajamarinoituja broilerin filesuikaleita
2 pussia kasvissuikaleita
1 pussi aurinkokasviksia
kananmakuinen Fond du Chef
1 pkt perinteistä Koskenlaskijaa
2 valkosipulinkynttä
currya maun mukaan
 
Paista broilerinsuikaleet pannulla. Lisää kasvikset kiehuvaan veteen, johon on laitettu yksi Fond du Chef joukkoon. Paloittele Koskenlaskija kuutioiksi ja lisää liemeen. Lisää suikalebroilerit keiton joukkoon. Valkosipulinkynnet voi laittaa kokonaisina tai murskattuna. Mausta currylla oman maun mukaan. Halutessasi voit myös suurustaa lientä 1-2 rkl vehnäjauhoja + kylmää vettä seoksella.
 
Keltaista ja lämmintä, herkkua on enää vähän kattilan pohjalla...
 
Kirppiksellä oli laatikollinen kaikenlaista sekalaista "sälää", johon oli laitettu lappu, ole hyvä ja ota tästä. Yleensä katson niitä kamoja ohimennessä puolihuolimattomasti, mutta nyt iskin silmäni pariin kahvikuppiin ja lautasiin. Ne ovat kuin luotuja rikottavaksi mosaiikkitöihini! No, isäntä kiinnostui rojulaatikosta myös. Kuinka ollakaan, hän löysi leikkimökkiin astioita, pieniä kukkamaljakoita, ja 6 kpl pikkukehyksiä, joita voi käyttää esim. askartelujutuissa tai laittaa kivoja kuvia leikkimökin seinille. Kolme jälkiruokakippoakin sieltä löytyi, ties mitä niistä vielä keksitään.
 
Kassillinen "sälää"
 
 
Mutta sokerina pohjalla: minä löysin toiselta kirppikseltä ihanat, ihanat, ihanat (sanoinko jo, että ne on ihanat?) punaiset farkut! Jes! Minun vaatteeni ovat yleensä mustia, harmaita tai punaisia. Punaisen  pitää olla viileä punainen, ei missään tapauksessa saa taittua oranssiin. Myös fuksianpunainen tai joku pinkki käy. Muut värit eivät. Nämä ovat täydelliset ja sopivat! Hintaa niillä oli huikeat 6 euroa!Hyvä löytö!
 
Mukavaa keskiviikkoa! Huomenna juhlimme marttayhdistyksen pikkujouluja!
 
 


7 kommenttia:

  1. Olen samaa mieltä "oikeasta" punaisen sävystä :). Hyviä löytöjä kirppikseltä, eikä maksa paljon. Millainen järkkärikamera sun joulupaketissa on? Olen myös harkinnut sellaista joululahjaksi itselleni, mutta en osaa päättää kelpaisiko ihan se "alkeisjärkkäri" Canon, vai tulisiko hankkia kerralla kalliimpi ja monipuolisempi... Alkaa kuitenkin tympiä jo tällä pokkarikameralla kuvailu.

    VastaaPoista
  2. Minulle tuli tuo Nikon d3200. Siinä on 24,2 mpix ja siinä on kaksi objektiivia mukana. Ihan perussellaiset. Ja vielä sellainen langattomaan yhteyteen tarvittava lisälaite, jolla kuvat siirtyvät automaattisesti älypuhelimeen, tabletille tai läppärille. Olen ihan täpinöissäni, tekisi niin mieli jo tuota käytellä...

    VastaaPoista
  3. tuo keitto kuulostaa kyllä tosi hyvältä..

    VastaaPoista
  4. Mieheni oli tänään Nikonin järjestämällä kamerakurssilla Heurekassa. Ostettiin kamera kesällä ennen Välimeren risteilylle lähtöä. Kotosalla olen käyttänyt enimmäkseen kännykän kameraa. Se on niin kätevä ja aina mukana.

    VastaaPoista
  5. Herkullisen näköistä keittoa ja kivan tuntuinen ohje. Taidanpa kokeilla.
    Hieno kameralahja sinua odottaa, taatusti on vaikea olla näpelöimättä pakettia.

    VastaaPoista
  6. Ymmärrän hyvin, että tekee mieli avata paketti:)

    VastaaPoista
  7. Hyviä kirpparilöytöjä ja bonuksena kapallinen hyvää mieltä ja luovuutta. Hyvä marttaseni!

    Upeen joululahjan saitkin. Jesh! Sain omani mieheltäni, kun täytin 5kymmentä eli vuosia sitten. Ostin keväällä siihen pitkän putken. Nyt pystyy näppäilemään kuvia vähän kaukaisemmistakin kohteista.

    Kivaa joulunodotusta ja kauniita kuvia!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!