Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

lauantai 8. joulukuuta 2012

Lauantaipuuhia

Tänään otin ensimmäiset askeleet jouluvalmisteluissani. Tein piparkakkutaikinan jääkaappiin valmiiksi, jos sitä vaikka sitten huomenna leipoisi joulupiparit. Samalla tein myös lanttulaatikot ja joulunalusajan ensimmäisen riisipuuroni.

 
Lanttulaatikon teen aina valmiista soseesta, joka on siis raakaa lanttua soseutettuna. Se on helppo ja nopea apu laatikoita tehdessä. Aikanaan, kun vielä ostin lantut lanttuina, oli minusta kurjaa juuri se paloitteluvaihe...
 
 
Riisipuurosta tulee taivaallisen hyvää, kun se hitaasti, mutta varmasti muhii tässä haudutuskeittimessä. Olen ostanut keittimen pari vuotta sitten Motonetistä ja sen hinta (19,90 euroa) on kyllä naurettavan halpa siihen nähden, miten näppärästä laitteesta on kyse! Suosittelen!
 
Hyvää lauantai-illan jatkoa ja mukavaa sunnuntaita! Meillä on yökylässä kaksi ihanaa pikku-ukkoa, mummun 5- ja 7-vuotiaat muruset!
 
 
 

8 kommenttia:

 1. Oletpa ollut ahkera! Huomenna on mukava lasten kanssa sitten tehdä pipareita ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkupuuhiahan nämä vaan ovat, mutta sellaisia, jotka kuuluvat meidän joulun valmisteluun.

   Poista
 2. No,vau! Oikein mukavaa 2. adventtia!

  VastaaPoista
 3. Juuri tajusin, että tuollainen keitinhän minulta vielä puuttuu! Minä olen leiponut suolaisia torttuja. Blogissani juttua niistä ;). Kivaa tämä joulunalusajan häärintä syötävien ympärillä :D.

  VastaaPoista
 4. Minäkin siirryin muutama vuosi sitten lanttusoseeseen. Ja tekisi mieli vieläkin lähettää valmiiden soseiden kehittäjille kiitokset, ovat ne niin käteviä käyttää. Isojen ja kovien lanttujen kuoriminen ja halkominen oli oikeasti vaikeaa. Ainakin omat sormeni kipeytyivät aina siinä hommassa. Kivaa sunnuntaipäivän jatkoa koko porukalle !

  VastaaPoista
 5. Vau, todella edullinen keitin. Pitääpä katsoa, vieläkö sitä löytyy Motonetin valikoimista.

  VastaaPoista
 6. lanttulaatikko on minusta parasta :)
  ihana, kohta pääsee jouluherkkujen kimppuun oikein tosissaan ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!