Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

perjantai 7. joulukuuta 2012

Jouluinen haaste

Viherpiiperrystä sun muuta -blogista nappasin haasteen, joka kivasti liittyy tähän meneillään olevaan joulunalusaikaan!

Vastaukseni haastekysymyksiin ovat nyt hetken muhineet mielessäni, joten taitaa olla aika kirjoitella vastaukset teille luettaviksi.

Lempijoulukukkani on perinteisesti ollut punainen amaryllis. Nyt olen kuitenkin kovin ihastunut myös jouluruusuun. Sitä minulla ei vielä ole ollut, mutta taidanpa sellaisen kokeeksi hankkia.

Joululaulu, joka virittää tunnelmaan, on näitä vähän uudempia joululauluja. Kuuntelen yhä uudelleen joulun aikaan kappaleen nimeltä Tulkoon joulu! Sen sanoma on kaunis, jotenkin se antaa toivoa ja uskoa siihen, ettei maailma olekaan pohjimmiltaan niin surkea, kuin joskus syksyn synkkinä hetkinä tuntuu.

Tätä jouluvalmistelua en ole koskaan jättänyt tekemättä... No, siivous ennen joulua on minulle must. Samoin kuin se, että teen jouluruuat yhdessä mieheni kanssa itse kotona. Lahjojen paketointi ja kuusenkoristelu ovat myös jouluasioita, joita täytyy päästä tekemään.

Joulutuoksu, joka minua miellyttää, on piparkakkujen tuoksu. Mausteet tuovat kivan pirteän ja tunnelmallisen tuoksun kotiin leivottaessa piparkakkuja. Kuusi meillä ei tuoksu, kun meillä on jo vuosia ollut tekokuusi. Kynttilät tuovat tuoksua myös. Siivottu, raikas koti, varsinkin ulkona tuuletetut tekstiilit ja matot, ovat myös tuoksuja, joista nautin.

Heitän haasteen ilmaan, toivon, että lukijani tarttuvat siihen ja kertovat edelleen omista mieltymyksistään!

Takanreunuksella nököttää pikkutonttu, joka valvoo jouluhommien edistymistä meillä!
 
 

8 kommenttia:

 1. Sirpaleet tuottaa onneatonttu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Suloinen pikkutonttu jäi onneksi ehjäksi, joten se on minun tämän joulun ihanin tonttuseni! Jotenkin se vaan on niin hellyttävä!

   Poista
 2. Minulla myös siivous kuuluu ehdottomiin joulupuuhiin.

  VastaaPoista
 3. Mukavaa lauantaita ja joulun odotusta♥

  VastaaPoista
 4. Jouluruususta minäkin haaveilen. Katselin niitä tänään sillä silmällä ja olivat kohtuullisen kalliita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeen kalliita tosiaan. Oisko sitten siksi, kun ovat vähän uudempi juttu ja vielä ulos istutettavissakin. Tiedä häntä, mikä niissä maksaa.

   Poista
 5. Nappaan jouluhaasteesi, kiva. Jouluruusu on suloisista suloisin. Olen monena vuotena semmoisen hankkinut, mutta en ole saanut sitä säilymään hengissä kovin pitkään. Taidan hoitaa sitä liian huolella. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!