Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

lauantai 9. helmikuuta 2013

Valokuvauskurssilla

Tänään pääsin viimein kaipaamalleni valokuvauskurssille! Jokelan kansalaisopistolla järjestettiin tai järjestetään, sillä huomenna on vielä 5 tuntia kurssia jäljellä. Tosi antoisa kurssipäivä oli ainakin tänään. Mielestäni opettajalla (taiteen maisteri, valokuvaaja Jari Koski) oli oivallinen tyyli opettaa näitä juttuja järkkärikameran käytöstä. Hän selitti pätkän, esim. polttoväleistä, aukoista tai suljinajasta. Sen jälkeen me kurssilaiset heti suoritimme kuvaustehtävän, jossa nimenomaan piti huomioida näitä juuri opittuja asioita. Itselleni ainakin sopii mainiosti se, että kun ensin selitetään,  mistä on kyse, sitten kokeillaan itse ja lopuksi käydään tehdyt huomiot ja havainnot läpi yhdessä. Näin nämä uudet asiat tuli kokeiltua saman tien, eikä kynnys niiden testaamiseen pääse kasvamaan. Tuoreesta muistista oli helppo kaivaa esiin ne jutut, joihin huomiota tuli kiinnittää.

Vielä en kuviani esittele, ehkä kenties huomenna... Mutta kotitehtävä on suoritettu ja ylimääräisiäkin kuvia näpsin ympäri taloa ja pihallakin kurssin jälkeen.

Tässä uusi bestikseni Niksu, joka ei ollutkaan niin pelottava...
 
Minun suhteeni tähän joululahjakameraan oli pelonsekaista kunnioitusta tähän saakka. Nyt kunnioitusta ja ystävyyttä, kun uskallan jo ihan itse sitä säätää ja vääntää... En ole kuvannut järkkärillä koskaan ennen tämän kameran saamista, joten opeteltavaa riittää!
 
Kyllä se mummukin vielä oppii kuvaamaan, uskon vakaasti niin. Kuvia pitää vaan ottaa ja ottaa vielä lisää ja senkin jälkeen vielä lisää. Kokeilemalla, tutkimalla ja kuvaamalla. Niin olen päättänyt oppia.
 
Hyvää lauantai-iltaa kaikille!
 
 

3 kommenttia:

 1. Olen samaa mieltä, tekemällä oppii, kunhan ensinjoku näyttää miten :-)
  Kummityttöni opetti minulle järkkärin käyttöä!

  VastaaPoista
 2. Kurssisi kuulostaa tosiaan erinomaiselta. Digiaika on tuonut valokuvaamiseen helppoutta, kun ei tarvitse miettiä kuvien epäonnistumista ja turhien kuvien hintaa, kuten paperikuva-aikaan. Nyt vain kamera räpsymään. Ja voisithan vaikka jakaa uusia oppejasi meille muille.

  VastaaPoista
 3. Hienoa - minäkin sain viimein tuon Niksuni - ja samanlaisista lähtökohdista lähdetään liikkeelle. Kurssi pitää vielä etsiä - tuohon Nikonin ostopakettiin sisältyi kurssi, mutta niitäpä ei pidetäkään täällä Turun seudulla!
  Ja - arvontavoittoni on vielä hakematta postista. En päässytkään perjantaina tarpeeksi ajoissa, jotta olisin ehtinyt postiin:( Nyt on varmaan laitettava valtakirja tytölle, että saan sen edes tällä viikolla. Enkä halua laittaa blogiin kiitosta ennenkuin saan sen kuvattua myös - Nikonilla tai sitten vanhalla kamerallani;)
  Kivaa viikkoa sinulle - ja voimia töihin!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!