Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

tiistai 5. helmikuuta 2013

Leikkimielellä iloa arkeen

Yritän piristää sekä itseäni, että lähelläni pyöriviä, alamittaisia henkilöitä... (oppilaita) monilla eri tavoin. Vaihtelemalla järjestystä, vaihtelemalla työtapoja ja rutiineja muuttelemalla saadaan aikaan vaihtelua koulupäivään. Iloa tarvitaan myös. Huumorilla arki sujuu monesti paremmin kuin liian tiukkapipoisella menolla. Siksipä tuon myös luokkaani mielelläni kaikkea hauskaa. Meidän ovessa on varoituskyltti, joka on saanut monilla vierailijoillakin hymyn huulille... Taululta löytyy myös varoitusmerkki, jota ei ehkä odottaisi täältä löytyvän...

Näitä on syytä varoa, kun astuu tästä ovesta!
 
Täällä on myös syytä varautua jääkarhuihin!
 
Jääkarhumerkki on peräisin Huippuvuorilta, jossa niitä oikeastikin on varottava. Meillä vain leikin varjolla. Leikkiviä lapsia on varottava joka paikassa. Liikenteessä varsinkin. Autokoulun opettajani sanoi jo lähes 30 vuotta sitten viisaasti: "Lapsi on liikenteen elävä varoitusmerkki", minkä tulkitsen niin, että kaasua on syytä höllätä ja tarkkaavaisuutta lisätä lapsia nähdessään.
 
Näillä mennään tiistaipäivää!
 
 

6 kommenttia:

 1. Sulla on kiva asenne työhösi! :)
  Hauskoja kylttejä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Oikealla asenteella jaksaa paremmin, kun työnä tämä ei ole sieltä helpoimmasta päästä!

  VastaaPoista
 3. Meillä tuollainen kyltti löytyy kotitieltä....asumme päättyvän tien laidalla ja tie on lyhyt, ei montaa taloa. Lapset hiihtelevät ja pyöräilevät tiellä...:)

  VastaaPoista
 4. Olisipa kaltaisiasi opettajia ihan joka koulussa.
  Minäkin muistan omalta autokouluajaltani tuon sanonnan "Lapsi on liikenteessä elävä varoitusmerkki!" ja hiljennän aina lapsia nähdessäni, etenkin koulujen ja päiväkotien läheisyydessä.

  VastaaPoista
 5. Hauskoja varoitusmerkkejä, ihanaa että panostat koulussa viihtymiseen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!