Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

maanantai 6. tammikuuta 2014

Viikonlopun ompeluksia taas!

Pitihän nämä kolme vapaata jotenkin hyödyntää, eli keksittekö parempaa kuin ompelu... En minä ainakaan. Valmistui sentään jotain, nimittäin yksi nojatuolinhuppu, yksi koristetyynyn päällinen, yksi uusi tunika kotikäyttöön, sitten miehelle valmistui tänään ihan "perusperuscollari" ja itselle vielä tuossa illalla tein pyjamanhousut palakankaasta.

Kirpparilta löytynyt palakangas, joka huusi jo valmiiksi: "Pyjamanhousut!"
 
 
Pitkät puntit, kuminauhavyötärö ja pieni somisterusertti pitsinauhasta. Siinä ne on!
 
Pyjamanhousuja ei voinut kunnolla kuvata, sillä en halua pyjamakuvissa esiintyä... Mutta kangasta on jäljellä n. 40 cm, eli siitä väännetään tähän yläosa, yhdistämällä johonkin yksiväriseen. Se vaihe jäi vielä hiukan harkintaan. Alla sitten se miehen paita, joka on maailman yksinkertaisin malliltaan, eikä siinä ole mitään krumeluureja. Näitä olen tehnyt viimeiset 20 vuotta hänelle, joten malli on aika tuttu. Kaava on sama aina, hyväksi todettu ja testattu. Pari muuta collarineulospalaa odottelee samaa kohtaloa. Tähän menee noin. 30 min. leikkuun ja ompelun kanssa, joten äkkiähän näitä tekee.

Harmaa peruscollari miehelle

 
Taulua tehdessä jäi yli kaitale kangasta. Siitä syntyi vielä pojalle sohvatyynyn päällinen vetoketjulla. Vallilan Panimo-kangas miellyttää edelleen kovasti silmääni. Tulee himo lähteä katsastamaan lisää Vallilaa K-Rautaan. Ei auta, pakko yrittää hillitä himoa ja ommella vanhoista kankaista ensin.

 
Tässä tasku, jonka tein yhteen näistä loputtomista tunikakokeiluistani. Tämä on sellaista muinaista suosikkicollariani, josta olen tyttärelle paljon ommellut aikoinaan. Jostain syystä sitä oli vielä kunnon pala jemmassa. Taitoon kampapuuvillacollarit olivat kivan ohuita ja kuitenkin napakoita. Tätä en kuitenkaan varmaan tule julkisesti käyttämään, sillä kuosi ei ehkä ole ihan minua... Kotoilutarkoituksessa se kuitenkin toimii farkkujen kanssa paremmin kuin hyvin. 
 
Muutamia tuunauksia/värkkäyksiä on nyt tekeillä. Tässä alla kuva järkyttävän ihmeellisestä Lindexin mekosta, jonka nappasin eurolla kirppikseltä tässä hiljattain. Se on polyesterlycrasekoitetta, joten se ei mekkona minua oikein miellytä. Mutta otin sen sillä, että meinasin tehdä siitä jonkinlaisen topin. Äsken sitä tuossa pyöriteltyäni päätin, että siitähän tuleekin kivoja pikkupöksyjä. Kaikkea sitä ihminen keksiikin! Mutta miksikäs ei? Materiaali on todella joustavaa ja pehmeää, niin kuin pikkupöksyissä yleensä saa ollakin. Printtasin MakeBra -sivuston ilmaisen hipsterien kaavan
  ja piirsin siitä itselleni sopivan. Pääsen nyt sitten testaamaan, ja mikä parasta, tosi halvalla...

Tässä pikkareiksi pilkottava mekko!
 
Toinen tuunauskokeilu on tässä, alla oleva NP:n tunika. Materiaali on mukavaa viskoosilycraa ja väri on ihan minun lempparini. Mutta tuo hihamalli on suoraan sanottuna järkky! Ostin tämänkin kirppikseltä halvalla. Ostaessa siinä oli vielä isot olkatoppaukset, jotka riistin irti jo ennen pesua. Nyt tarkoitus on purkaa hihat irti ja leikata ne uudelleen. Saa nähdä miten tässä käy!  Mutta koska tämä oli tosiaan myös "halapa" kirppislöytö, eipähän sitten harmita niin hirveästi!
 

Tunika valtavine hihoineen. Oisko vähän lampaanlapa-mallia?
 
 
 
 

1 kommentti:

  1. Sinä olet kyllä hurjan toimelias - ja eipä heti olisi tullut tuosta ensimmäisestä mekosta tuunauskohteeksi aluspöksyt. Mutta kun aikansa katselee, niin justiinsa hyvä pöksykangas;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!