Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

maanantai 27. tammikuuta 2014

Perusvaatetta ja polttopuita

Niin se vaan tuo viikonloppu jälleen mennä hurahti! Tällä kertaa täytyy todeta, että meni ainakin ihan hyvään tarkoitukseen, eikä suinkaan hukkaan! Ehdin tehdä vaikka mitä, sekä sisähommia (=ompelua) ja ulkohommia. Ja nukkua kahdet päiväunetkin! Molempina päivinä uni maittoikin ulkoilujen jälkeen. Ompeluksista tässä hiukan kuvia ja pikkuisen jonninjoutavaa jorinaa höysteeksi.

 

Trikoopöksyt pikkuiselle, koko 92 cm, kaava Ottobren

Mummun uusin tunika! Kaava Linnelin Make it Work!

Pyjama Nanson lammastrikoosta, löysä paita ja puolipitkät lahkeet.

Kuosia lähempää ja pääntien koristepitsi
 
Toisen pyjaman yläosana on toppi, jota muokkasin vähän naisellisemmaksi

Ja tässä sen housut, täyspitkät ja väljät!
 
Nuo pyjamat ompelin todelliseen tarpeeseen, sillä yöpukuja on nyt ollut luvattoman vähän kaapissani. Ne ovat peräisin viime vuosituhannelta (!) enimmäkseen ja todella pidettyjä ja pestyjä kaikki. Heitinkin siitä jokin aika sitten pahimmat autotalliin autonpesurievuiksi, jotta saisin viimein itseäni niskasta kiinni ja uusia tehtyä. Nyt se onnistui, joten olen iloinen ja tyytyväinen, itseeni...
 
Tuo tunika on minun ensimmäinen kokeiluni Linnelin MIW-kaavalla. Kokeilin sitä lähes sellaisenaan, ilman mitään erityisiä muutoksia. Mitat osuivat nimittäin hyvin kohdalleen. Mutta ompelun aikana tajusin pääntien olevan omaan käyttööni liian laaja, joten sävelsin tällaisen poolokauluksen ihan vaan kokeeksi. Ja yllätyksekseni se olikin aika kiva! Kaavasta tykkäsin, joten uskon tekeväni tällä kaavalla vielä enemmänkin tunikoita ja paitoja lähiaikoina. Juuri sellaista vaatetta tarvitsen, jota tuolla kaavalla saan nyt tehtyä. Sain myös vinkin yhdestä kivasta Burdan kaavasta, jota lähdin metsästämään kirjastosta. Lehti oli lainassa, joten varasin sen, mutta löysin toisenkin kivan kaavan sieltä Burdan pinoista. Menee sekin kokeiluun jonain päivänä! Niistä vaatteista tulette näkemään kuvia myöhemmin. Niin, nuo pienet trikoot ovat meidän prinsessalle ihan arkipäivän tarhapöksyiksi, sillä niitä kyllä aina kuluu. Trikoo on joskus saatu ystävältä ja sitä jäikin vielä  pieni pala. Ehkä vaikkapa pipoon...
 

Naapurit järkkäsivät viikonloppuna pienimuotoiset talkoot, joihin meidän hommat sujuvasti yhdistettiin. Meiltä oli kaadettu muutama nuori haapa, sekä iso pihakoivu jo tässä jonkin aikaa sitten. Nyt tulivat miehet moottorisahoineen ja pilkkoivat pätkiksi sen koivun ja haavat ja ystävällisesti vielä kaatoivat yhden pahassa kohdassa kasvaneen pihlajan ja senkin vielä pätkivät sopivasti polttopuupituisiksi pätkiksi. Samaan aikaan keräsimme risut ja oksat niistä isoon kekoon pellolle ja poltimme ne pois. Naapureiden lisäksi apuna oli muutama heidän poikansa kaveri ja sukulaismies. Kivasti meni lauantaina nelisen tuntia siinä hommassa. Ja sää suosi meitä oikein kunnolla.

Pihakoivu palasina...

Syttyyhän se, kun on mitä polttaa

 
Tämä ei ollut tarkoitus, mutta yllätyksekseni löysin tällaisen palojäljen takistani. Kälyni mukaan siinä on kirahvin pää. No niin muuten onkin, kun sitä alkaa katsella. Nyt vaan heijastinta päälle, niin takki taas palvelee seuraavat viisi vuotta. Kyseessä oleva takki on ainakin sen verran jo ulkoiluvaatteena palvellutkin.

Sunnuntaina sitten jatkoimme isännän kanssa kaksin sitä urakkaa ja siirsimme kahdestaan tienvarresta puut halkorantteelle odottamaan pilkkomista. Minä kuljetin lumikolalla, isäntä kottikärryillä ja noin 1½ tuntia siihen meni. Kannatti, sillä nyt on tienvarsi siisti ja puut odottamassa sopivaa hetkeä. Juha Mieto ei asu meillä, joten ihan intohimokseen tuo mies ei niitä pilko. Mutta kuitenkin pilkkoo, kunhan saa aikaan lähteä sitä tekemään.

Isännän kuormat, 12 kertaa...

Minun kuormat, 15 kertaa...
 
Nyt onkin hyvä lepäillä, että jaksaa aamulla töihin. On kyllä hyvä mieli, kun on saanut kaikenlaista tehtyä. Maaninen vaihde päällä, kuten näette. Silloin tulee valmista ja äkkiä!
 
 


5 kommenttia:

 1. Vitsi miten kivalta näyttää tuo pyjaman rypytys! Täytynee kokeilla joku kerta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on vain pätkä Framilonia edessä. Helppo värkätä vaikka vanhaan toppiin!

   Poista
 2. Oletpa ollut touhukkaana! Mulla kanssa saa ulkovaatteet palvella vuosia, yleensä siihen saakka että vetskarit hajoaa - aina ne menee ainakin talkoo takkeina! :)
  Mukavaa puuhakasta viikkoa sinnekkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Täällä maalla asuessa on se kiva, ettei tarvii ulkoiluvaatteillakaan hienostella. Vanhoilla pärjää kotinurkilla pitkään. Kaikki muutkin kulkee vanhoissa, niin enempi ehkä oudoksuttaisiin sellaista, joka kulkee mallinukkena. ;)

   Poista
 3. Ihana tuo lila tunika! Mulla on tuo MIW vielä tilaamatta, aina kun näkee näitä ihanuuksia niin oon jo melkein tilaamassa :) Ja komppaan Hannariinaa, kaunis tuo rypytys topissa! Itsekin tarvisin yöpaitoja, mutta ne jää aina tekemättä...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!