Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

perjantai 4. lokakuuta 2019

Työpaikallani huomataan hyvää


Meillä on töissä meneillään "vahvuuksien vuosi", jonka tarkoituksena on vahvistaa hyviä asioita lasten käytöksessä. Sen puitteissa käsittelemme erilaisia teemoja. Meillä oli mm. ystävällisyyskuu. Teemme tehtäviä, sopimuksia ja kiinnitämme huomiota arjessa ystävälliseen ja kohteliaaseen käytökseen. Toivomme sitä kautta sellaisen käytöksen tulevan enemmänkin tavaksi, toivottavaksi ja luontaiseksi.

Tällä viikolla olemme bonganneet näitä tekoja korostetusti. Jos oppilas on käyttäytynyt hyvin, esim. avannut oven, tervehtinyt tai toivotellut hyviä päivänjatkoja, sanomme hänelle: "Jäit kiinni!" Kiinni jääneet saavat merkinnän opehuoneen listalle. Joskus onkin ihanaa antaa hyviä merkintöjä oikein roppakaupalla!

Eräs nelosluokka, jota itse en edes juurikaan opeta, on erikoisen taitava tässä. Ruokalassa pojat kysyvät: "Hei ope, mites sun työpäivä on mennyt?" Ja toivottavat lähtiessään "Hyvää päivänjatkoa!" Olivatpa jopa myöntäneet, että minä olen helppo kohde! Taidan tosiaan olla, sillä nämä pienet herrasmiehet ovat minusta aivan hurmaavia!

Tällä viikolla olen kiinnittänyt erityistä huomiota myös meidän aikuisten fiiliksiin työpaikalla. Hymyjä, huumoria ja hyvää mieltä näkyy nyt aikuisten keskuudessa entistäkin enemmän. Tänään vietimme maailman opettajienpäivää nyyttäreiden merkeissä. Aivan huippuidea! Siistijä, krittiön naiset ja vahtimestarikin on saatu mukaan iloiseen yhteisöömme. Toivotellaan hyvät viikonloput ja katsotaan suoraan silmiin. Hymy valaisee kohdatessa kasvot. Näin yhdessä on hyvä tehdä töitä! Me olemme meidän koulun väki, meillä on yhdessä mukavaa! Minä ainakin nautin ja toivon tämän olon jatkuvan koko kouluvuoden ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!