Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Äiti ompelee - elämää lätkämatsien aikana

Olen aika surkea penkkiurheilija ja myönnän, etteivät esimerkiksi nämä nyt meneillään olevat olympialaisten lätkämatsit kiinnosta minua lainkaan. Anteeksi, jos jota kuta se loukkaa, mutta ei oikeasti vaan kuulu minun kiinnostuksen kohteisiini. Nyt olenkin hyödyntänyt tuota aikaa, jonka isäntä istuu television ääressä ja seuraa jääkiekkoa. Poikanen, nykyinen kipsijalka, on myös täällä meillä, sillä paremmin kuluu aika kipsin kanssa, kun ei tarvitse yksin kotona kykkiä. Hän käyttää aikaansa itseopiskeluun ja uppoutuu erilaisiin netistä löytämiinsä tiedeartikkeleihin. Kissa makoilee milloin missäkin, viimeksi taas ompelupöydälläni. Se löytää seuraa tarpeen mukaan.

Tämä tunika valmistui äsken.

Kaava on SK 8/09-lehdestä.

Tällä kertaa pääntien huolitteluna kaitale samaa neulosta
 
Tämä kaava on testattu jo aiemmin, joten siitä sitten tiesin lyhentää pikkuisen. Taskut jotenkin miellyttävät, kun töissä kuitenkin kuljen avainten ja kuten aina, nenäliinan kanssa. Tuo pääntien huolittelu onnistui minusta kivasti myös. Taitaa tulla tämän hetken suosikki, sillä se on jotenkin niin siisti ja huoliteltu. Neulos on jersey-tyyppistä, Nansoa, kuten kuosikin jo kertoo, mutta palana ostettu, etten osaa tarkemmin sen koostumustakaan sanoa.
 
Aamulla järjestimme marttayhdistyksemme kanssa kirkkokahvituksen Hyvinkään kauniissa kirkossa. Nappasin muutamia kuvia, ennen messun alkua. Kirkkokahveilla kävi runsaasti seurakuntalaisia. Näiden kahvitusten järjestäminen on meidän yhdistysten tapa antaa seurakunnalle takaisin jotain siitä hyvästä, että saamme käyttää seurakunnan tiloja veloituksetta. Hieno tapa, joka toivon mukaan jatkuu edelleen tulevina vuosina!
 

 
Edessä on hiihtolomaviikko! Huomenna se alkaa kampaajalla käymisen ja pääkaupunkiin piipahtamisen merkeissä! Mukavaa alkavaa viikkoa!
 
 
 

5 kommenttia:

 1. Samat suunnitelmat kisojen suhteen. Eipä paljoa kiinnosta, paitsi luistelu ja hiihto. Minä en tänään ommellut, mutta tein meidän keittiön lamppuun uuden varjostimen. Siitä huomenna lisää blogissa, jos ehdin kuvaamaan :)

  VastaaPoista
 2. Minuakaan ei jaksa kisat kiinnostaa, mutta onneksi kotona on aina niin paljon muutakin puuhaa ettei tarvitse itseään tylsistyttää sohvalla. Kiva vaate, hyvä ettet katsonut kisoja :)

  VastaaPoista
 3. Minä en kanssa seuraa kisoja koskaan. Paljon mukavampaa tekemistä tuo ompelu. Kauniin värinen tunika hienoilla leikkauksilla :)

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtavat nuo taskut! :) Osaisinpa itsekin!

  VastaaPoista
 5. Ihana tunika, ja aika mukavan kuulloinen kahvitus. :)
  Oikein kivaa hiihtelylomaa! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!