Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

tiistai 30. heinäkuuta 2013

Kotiinpaluu, mustikoita vai messupäivää

Viimein pääsimme takaisin kotiin! Loma oli mukava ja Kuusamossa varsinkin olisin toki viihtynyt pidempäänkin, mutta koti on silti paras paikka maailmassa! Poikanen oli hoitanut  kukkia ja kissaa, siivonnutkin tosi siistiksi, joten kaikki oli hienossa kunnossa! Pihalla ja sisällä kasvit voivat mainiosti, kastelu on ilmeisesti ollut ihan sopivaa.

Hiljainen kansa Suomussalmella. Pysäyttävä ja hauska!

Viimeisen päivän kuvia omalta kylältä.


Matka Kuusamosta kotiin taitettiin yhdellä kertaa, pienillä tauoilla ja isännän turvallisessa ohjauksessa. Auto oli melko täynnä, sillä mukana oli mm. kelottuneita oksia Näätämöltä. Niistä on tarkoitus jotain kivaa väkertää.

Ennen lähtöä poikkesimme vielä Kuusamon vanhalla hautausmaalla, johon on mm. äitini vanhemmat ja paljon muita sukulaisiani haudattu.

Kuusamon kirkko on kaunis ja tunnelmallinen.
Sisällä oli juuri meneillään vihkitilaisuus, joten sinne emme perjantaina päässeet.

Kuusamon hautausmaalla sijaitsevia muistokiviä.
Oikeanpuoleisessa, lukkarien muistokivessä on myös  sukumme kantaisän nimi.
 
Kotona suunnitelmissa on käydä tietenkin Asuntomessuilla, kun ne tuossa lähellä nyt kerrankin ovat. Moneen vuoteen emme olekaan käyneet, viimeksi muistaakseni Hämeenlinnassa jo vuosia sitten.
 
Mutta auta armias, meidän metsä on täynnä ihania, isoja mustikoita! Poimimme ehkä tunnin sunnuntai-iltana, vaikka  piti vain katsomassa käydä... No, maanantaina oli muuta puuhaa, mutta tiistaina, jonka piti olla se messuilupäivä, ei lähtö tule kyllä kuuloonkaan! Ne on ne mustikat, ne on vaan saatava pois sieltä mettästä, ennen kuin joku muu ne poimii! Jos sitten keskiviikkona messuille, jos vaikka vähän viilenisikin ennen sitä... Harras toiveeni, en nimittäin ole pisaraakaan helleihminen!
 
Ekat mustikat, lisää pitää hakea ja äkkiä!
 
Ihanaa viikkoa kaikille, olettepa sitten lomalla tai jo töihin palanneet! Muistakaahan osallistua arvontaan sivupalkin linkistä ja tykkäilkää myös Facebookin puolella!
 
 

9 kommenttia:

 1. Kuusamo on kaunis paikka!

  Mukavaa asuntomessupäivää ja mustikkaretkeä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mustikkaretki jäi huomiselle, messut koluttiin läpi. Kuusamo on kaunis ja myös rakas paikka minulle, onhan se äitini kotinipaikka.

   Poista
 2. Kuusamo on tosi kaunis ,olen siellä paljon lomaillut ja patikoinut muutaman kerran
  pitkän karhunkierroksen. Minä en ole viellä käynyt mustikassa, täytyykin lähteä niitä poimimaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on tosiaan ainutlaatuinen paikka! Minäkin olen Karhunkierroksen kiertänyt nuorena tyttönä ystävieni kanssa!

   Poista
 3. meil on mökki suomussalmella. suvun omaisuutta jossa en ole käynyt 15 vuoteen..ehkä sitten kun lapset ovat isompia(ei vaipoissa) niin lähdemme sinne pidemmäksi aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matka tuonne pohjoiseen on täältä meiltä niin harmillisen pitkä, että tulee käytyä vain kesäisin, pitkän loman aikaan. Jos etäisyyttä olisi vähemmän, kävisin varmasti useamminkin. Suomussalmella oli juuri viikonloppuna meidän suvun sukukokous ja sukujuhlat!

   Poista
 4. Mukavan mustikkaista viikkoa sinullekin :)

  VastaaPoista
 5. Kuusamon kirkossa olen minäkin käynyt.
  Kaunista seutua kesällä että talvella.

  kaikkea hyvää sinulle.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!