Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

tiistai 16. huhtikuuta 2013

Kevättä, kevättä pukkaa...

Eipä uskoisi, millä vauhdilla nuo kinokset hupenevat! Lumi häviää ihan silmissä, sillä vielä viikonloppuna tässä meidän pihalla oli vielä ihan reilusti lunta. Toki takapihalla, johon ei pääse päivällä aurinko paistamaan yhtä hyvin, on kevään edistyminen hitaampaa. Vesisade kuitenkin kesyttää nekin kinokset, joita sieltä löytyy. Pitää vaan malttaa antaa nurmikoiden kuivua ja kukkapenkkien sulaa rauhassa, ennen kuin sinne pääsee möyrimään kunnolla!

Kevään tullen intoilen myös kovasti siitä, että kevyen liikenteen väylät alkavat viimein sulaa. Uskaltaudun vasta sulan aikana pyöräilemään. Suunnitteilla on työmatkojen taittaminen pyöräillen, sillä siitä saan 20 km lenkin ihan kuin sivutuotteena kaupan päälle. Fillariin ostin uuden korin ja matkamittarin sain mieheltäni. Ajolasit täytynee hankkia, sillä kaikki itikat Etelä-Suomesta tykkäävät lentää suoraan silmiini. Vaikka pyöräilen kuntoiluvauhtia, eli tasaisen rauhallisesti, joudun vähän väliä kaivamaan silmistäni ärsyttäviä itikankoipia pois. Kypärä on minulla must! Ilman sitä en aja metriäkään.Juoksukouluakin aion taas myös aloittaa. En ole juossut koko talvena, enkä kyllä muutenkaan kovin paljoa, mutta mieli tekisi kovin. Porin kaupungin sivuilta löytyy tälläinen juoksukoulun ohjeistus, jonka mukaan aion edetä.(juoksukoulu Pori) Lisäksihän tähän tulee tietenkin voimailut salilla, sillä treenaan voimaharjoittelun merkeissä kolmesti viikossa. Maanantaisin teen jalkatreenin sekä yläselän. Keskiviikkoisin rintalihakset ja hartiat/olkapäät. Perjantaisin on maastaveto, alaselkä, pohkeet ja kädet. Siihen päälle kun saan aerobisen treenin pyöräilystä ja kevyistä juoksulenkeistä, on sopiva paketti kasassa.

 

Motivaattoriksi hankin juoksulenkkejä varten tällaisen ihanan apuhärvelin. Gymboss toimii minulla intervalliharjoittelun apuna siten, että asetan sinne ne intervalliajat, joilla haluan jaksottaa lenkkini. Esim. nyt aluksi 5 min. kävellen ja 2 min. juosten. Se toistaa tätä niin monta kertaa, kun haluan. Aina, kun on aika vaihtaa, Gymboss antaa värinällä tai äänimerkillä siitä tiedon, joten kelloa ei tarvitse kytätä. Tätä odotan innolla, kunhan pääsen testaamaan kunnolla.

 
Kävin viikonloppuna Helsingissä Kulttuuritalolla Fitness-tapahtumassa, jossa muuten tajusin olevani harvinaisen timmissä kunnossa olevien ihmisten keskellä! No, ei muuta kuin treenaamaan kahta kauheammin, kyllä ne meikätytönkin lihakset siellä rasvan alla jossan piileksivät.
 
Käykö teille koskaan näin keväisin, että innostutte entistä kovemmin kuntoilemaan? Onko tuloksia tullut, vai lopahtaako into? Minulla on tiukka tavoite: Haluan olla kesällä tiukassa kunnossa, kun suuntaan kuvaus-/kalastusmatkalle Lappiin!
 
Kertokaahan omia mietteitänne, joko sormet syyhyävät sinne kukkapenkkien suuntaan...
 
 

4 kommenttia:

 1. No huh huh!! Ihan tuli HIKI tuota lukiessani!! Hyvä sinä!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Bikke! Hiki on tarkoituskin tulla, mutta lähinnä minulle! Liikunta on keinoni selvitä stressistä!

   Poista
 2. Vau, siellähän on vauhti päällä!
  Mä koitan kuntoilla aina kun aikaa riittää, yhtä haastavaa keväällä kuin muulloinkin. Nyt laitoin kellon soimaan 5.45 että ehdin treenata ennen muun perheen heräämistä huomenna.... huoh.
  Mahtavat ja järkevän kuulloiset suunnitelmat, ei muuta ku tsemppiä! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!