Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

lauantai 4. huhtikuuta 2015

Pikkuinen nuhanenä pääsiäistipuni

Meidän pikkuprinsessa, joka on nyt jo 3 vuotta ja 8 kk, on mummulassa pääsiäisen vietossa. Niiskutus kuluu viereiseltä tyynyltä, kun tässä tyttösen nukkuessa kirjoittelen. Kaikenlaisia ajatuksia risteilee mielessäni, mutta kun nyt sain tämän lapsukaisen vanhemmiltaan lainaksi, yritän pyhittää aikani hänelle. Ei voisi olla suloisempaa pääsiäistipua, eihän!

Leikitty ja leivottukin on, kuten yleensäkin lastenlasten kanssa. Viimeksi, kun pojat olivat täällä mummulassa, leivomme sämpylöitä. Nyt teimme muutaman pellillisen kauralastuja. Keittiön lattialle ilmestyi myös yksi peli, jonka tyttö löysi askarteluhuoneesta. Sitä sitten piti testata yhdessä.

Numeroita hyppyruudukkona

Kymmeneen asti laskeminen sujuu hienosti! Palojen kasaus ruudukoksi myös oli mieluisaa hommaa. Ja sitten hypittiin. Laskeminen hyppiessä oli varmasti tehokasta harjoitusta. Numerot tulevat siinä kuin varkain tutuiksi. Kauralastutkin meinasivat kärähtää, kun meidän keittiössä keskityttiin ruutuhyppelyyn. 

Nyt nukkuva lapsi tuntuu olevan melkoisen nuhainen! Onneksi mummulassa voi olla juuri sellaisena, kuin on, eikä pienet flunssat estä lapsia tänne pääsemästä. Oman äidin ja isän jälkeen mummu tuntuukin olevan se seuraavaksi paras hoitaja, kun on kipeä. 

Maailman merkillisin asento

Helmi leikki illan niin innokkasti, että sattui raapaisemaan tyttösen sormea. Itkuhan siitä tuli, joten leikki loppui. Helmi-ressukka oli hämmentynyt, kuntoinen ulvoi suoraa huutoa. Nyt nukkuu kissakin, vakioasennossaan, kasvot lytyssä. Kumma tyyppi! Välillä se nukahtaa istualleen, mutta naamallaan se nukkuu myös usein. Asento näyttää aika hankalalta! 

Huomiselle on suunnitteilla uuden pikkufillarin koeajoa pyörätiellä. Meidän pihassa e oikein pysty harjoittelemaan korkeuserojen takia. Mutta into on valtava ja kypärä päässä piti leikkiä, kun oli niin intona jo tänään. Toivottavasti huomenna ei sada, niin pyöräily on hauskempaa!

Hyvää ensimmäistä pääsiäispäivää! 


3 kommenttia:

 1. Oi, teillä on kivaa.
  Niin voimaannuttavaa vaikkakin väsyttävääkin, minun mielestä. Me saadaan ens viikonlopuksi 4-v Prinsessa ja 2-v Prinssi, tyttärenlapset sekä 2-v pojan karvalapsi hoitoon.
  Mukavaa pyöräilyä ja loppu pääsiäistä teille!
  -päivi-

  VastaaPoista
 2. Kyllä lapselle jää hienot muistot mummon kanssa puuhastelusta <3
  Ja kisun nukkuma-asento on kyllä sellainen, etten ennen ole nähnyt;)
  Oikein hyvää pääsiäistä sinne!

  VastaaPoista
 3. Helmillä on kyllä varsin persoonallinen nukkuma-asento.
  Minulla ei ole lapsenlapsia, mutta veljentyttö on viettänyt loma-aikoja luonamme ihan pienestä pitäen. Hän täyttää jo 13 vuotta, mutta silti on kiva välillä touhuta tytön kanssa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!