Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

tiistai 21. huhtikuuta 2015

Nukkekotini - nimeä vailla

Olen kirppisten ja nettikirppisryhmien lisäksi ihan vaan vahingossa löytänyt fb:n annetaan/vaihdetaan-ryhmän omalta paikkakunnaltani. Minusta on kivaa ja koukuttavaa elää vaihtokaupan maailmassa. Yhtenä tiistaina kävin juuri hakemassa verhoilua kaipaavan vanhan tuolin, jonka sain Juhlamokkapaketilla. Viime sunnuntaina meille löysi tiensä ensin nukkekoti, joka olisi mennyt hävitykseen, ellei joku olisi noutanut pois. Satuin huomaamaan ilmoituksen ensimmäisenä, joten sain nukkekodin. Sunnuntai-iltana kotiutui myös Lundian hyllykkö. Sekin oli ilmainen, sillä entinen omistajaperhe muutti pois paikkakunnalta ja muuton yhteydessä sitten oli aika karsia ylimääräistä tavaraa pois.


Nukkekoti oli kuitenkin ehkä se löytö, joka eniten mieltäni lämmitti. Talo on jonkun itse rakentama. Se on tehty ilmeisesti lapselle, ihan vaan leikkejä varten. Ikää en osaa sanoa, mutta kulunut ja nuhjuinenhan se on. Seinissä on tylsä, liian isokuvioinen tapetti. Lattioihin on liimattu jotain ylijäämä muovimattoa. Se tuntuu olevan tiukasti kiinni.senät ja lattiat aion tapetoida ja pinnoittaa uusiksi.Postasin kuvan nukkekodista nukkekotiharrastajien fb-ryhmässä heti samana iltana. Sain heti monia todella hyviä neuvoja. Liikke lähden ilmeisesti irrottamalla takaseinän. Luulen, että se irtoaa helposti, sillä se yhdestä reunasta jo hiukan "irvistääkin". Kun etuseinä ja takaseinä ovat irti, pääsen helpommin käsiksi päätyseiniin, joihin aion yläkerran korkeudelle sahata ikkuna-aukot. Siihenkin sain jo vinkkejä nukkisryhmästä. Alakerran ikkunat ovat kapeat ja korkeat kaari-ikkunat. Ne on mielestäni jätetty liian alas saakka avoimiksi. Aionkin laittaa ne umpeen ainakin 2-3 cm matkalta alaosistaan. Ikkunat teen pleksistä, karmit vanerista tai konepahvista. Ikkunalaudat ja ulkopuolelle kukkalaatikot ovat jo suunnitteilla.


Yläkerrassa on kaksi huonetta, joista toinen on ilmeisesti olohuone ja toisesta saattaa tulla makuuhuone tai jonkinlainen työhuone/ateljeetila. Alakerrassa on selkeästi keittiö, kylppäri/wc ja yksi pienehkö makuuhuone.

Kerrosten välillä on portaikko, joka näyttää aivan liian jyrkältä ja jotenkin tilapäiseltä. Uudet portaat niiden tilalle ovatkin suunnitteilla. Löysin yhden tutoriaalin Pinterestistä, mutta en ole vielä siihen ehtinyt tutustua tarkemmin. Siinä tehtiin kierreportaat, jotka sopivat aika jyrkkään ja ahtaaseen porrastilaan. Toinen vaihtoehto olisi jonkinlainen tasanne, jonka kohdaltaportaiden suunta kääntyy. Se näyttää silti raskaammalta kuin kierreportaikko.


Tähän taloon asukkaiksi muuttaa ainakin nyt alkuvaiheessa kaksi naista. Nuorempi naisista on kuvisopettaja, Sirkku Pesonen, jonka intohimoiksi tiedän taulujen maalaamisen lisäksi neulomisen ja leipomisen. Sirkun kanssa asuu vähän vanhempi ystävättärensä Kaarina Aalto. Kaarina on ompelija, jonka taitavissa käsissä syntyy vaikka mitä. Taiteellisia ovat molemmat ja siltä heidän kotinsakin valmistuttuaan näyttää. Ehkäpä siinä yläkerran toisessa huoneessa työskentelevät molemmat. Kaarinan ompelukone surisee ja Sirkku maalaa.

Tässäpä nukkekotikuulumiseni tältä illalta. Jos keksitte kivan nimen tälle taiteilijatalolle, joka tästä nyt näyttää muodostuvan, ehdottakaa ihmeessä. Minulla on vilkas mielikuvitus, mutta Sirkun ja Kaarinan kodille kyllä tarvittaisiin oma nimi. Tiedättehän, Väinölän ja muiden tapaan. Sirkku ja Kaarina esittäytyvät lähiaikana teille, mutta vielä toistaiseksi he odottavat ensiesiintymistään julkisuudessa vähän turhan vaillinaisissa pukeissa...
 
Mukavaa tiistai-illan jatkoa ja lokoisaa loppuviikkoa!
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!