Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

lauantai 3. tammikuuta 2015

Uusi vuosi ja jälleen kerran - uudet kujeet

Mitäpä sitä voisi tässä vuoden aluksi muutakaan, kuin toivotella kaikille teille ihanille blogini lukijoille oikein hyvää alkanutta vuotta 2015! Tämä vuosi on lähtenyt minun kohdallani käyntiin vauhdikkaasti, sillä kuinka ollakaan, olen taas kerran hurahtanut noihin käsityöpuuhiin oikein kunnolla. Välillä tuntui, ettei neulominen iske, mutta nyt se sitten tulee taas uniinkin, kun tekisi mieleni yötä päivää neuloa... On vähän maaninen olo, kun tänä vuonna on valmistuneita sukkapareja nyt jo kaksi ja aloitettuja sen lisäksi kaksi paria. Että jos joku ihmettelee, niin tunnustan. Olen vähän tuulella käyvää sorttia, joten innostun ja lannistun vuoron perään.

Olen mukana tuossa hauskassa haasteessa, jonka Fb:sta bongasin joskus joulukuun alussa. Löysäpipoisten JyJy-15 eli jouluyöstä juhannusyöhön neulotaan ja sinä aikana pitää tulla 20 valmista työtä. Niiden täytyy olla vähintään 100 g/työ, joten ihan vauvansukilla tässä ei pelata. Mutta lista on jokaisen jäsenen oma ja sitä pitää päivittää, kun jotain tapahtuu. Itse saa siis päättää, mitä tekee. Kaikki työt pitää olla aloitettu ennen 30.4., mutta se ei liene se ongelma. Sehän on helppo homma. Mutta entäs, kun niiden pitäisi juhannusyönä olla kaikkien valmiitakin?

Tässä nyt siis vuodenvaihteen saldoa:

Maariat, jotka ovat kesken, kun lanka loppui.
Apu löytyi Fb:n lankamyyntiryhmästä.

Tässä tänään aloitetut Kertut. Ihana malli!
Uusilla KnitPro Cubics-puikoilla on tosi kiva neuloa!

Oikeastaan tässä on tuo Helmi vähän vallannut alaa, mutta takana näkyy
tänään aloittamani perussukka Step-langasta.

Tässä valmiita. Olgat ovat 7 veljestä langasta ja
Broken Seedit Nallesta. Näitä olen tehnyt jo aika monet.

Jossain tilapäisessä mielenhäiriössä siivosin puikkovarastoni tänään.
Tässä niitä on, ihan koko lipaston laatikko täynnä.

Lankavarastoon tuli pieni lisäys kaupungilla pyörähtäessäni.
Lumio-lankaa erään pikkumiehen lapasiin. Sitten on tuo Step, sekä uudet puikot.
Ja herkkuvärinen TeeTee Primavera, joka on silkkivillaa. Siitä on suunnitteilla huivi.

Työtapaturma, puikko napsahti kuin kuiva oksa poikki.
Liikaa voimaa?
 
Tässä piti muuten kertoilla ompelu-uutisia, mutta eihän tässä ihminen ommella ehdi, kun pitää kaiken aikaa olla nuo hiivatin puikot käsissä. Ei onnistu yhtä aikaa, vaikka kuinka suunnittelen. Huomenna, lupaan sen, siirryn hetkeksi ompelukoneen ääreen. Ja sittenhän se onkin jo töihin paluu maanantaina. Loma hupeni äkkiä, mutta mukava loma se oli joka tapauksessa. Ulkoilu jäi minimiin, mutta lapsia ja lastenlapsia olen saanut tavata ja pikkuprinsessa on ollut paljonkin täällä meillä lomahoidossa. Pojatkin olivat mummulassa yhden yön. Kiva, kun on kerrankin aikaa olla heidän kanssaan.
 
Nyt siirryn odottavien puikkojeni pariin taas. Isäntä katsoo elokuvaa ja kissat nukkuvat. Hiljaiseloa meidän perheen tapaan, sitähän tämä onneksi on useimmiten.
 
 

4 kommenttia:

 1. Kuulostaapa niin tutulta. Minä ole koko syksyn elänyt niin, kuin puikot olisi liimattu käsiin. Yhtään en osaa istua ilman käsityötä hyppysissä. Nyt olen innostunut huovutettuihin, eli tossua ja tumppua syntyy. Omepelu on minullakin jäänyt vähiiin. Joulun alla tein mummilan nuken kerrossänkyyn lakanat ja vuodevaatteet, sekö yökkärit nukeille. Nuken vaatteita on vain tullut syksyn aikana tehtyä.
  Hyvää alkavaa viikkkoa!
  -päivi-

  VastaaPoista
 2. No onpasmielenkiintoinen haaste. Itse neulon pitkin syksyä ja talvea. Nytkin on yhdet sukat valmistumassa (puikon päällä). Joulun jälkeen kävin Prismassa ja taas tarttui monta uutta ja ihanaa lankakerää mukaan, tosin tarjouskorista. Yleensä neulon sukkia hyväntekeväisyyteen, mutta jouluksi neuloin pojilleni pitkävartiset ja miniälle söpöt, värikkäät sukat. Iloa puikkojen heilutukseen ja hyvää, antoisaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
 3. Kiva haaste, ja kivan värisiä lankoja sinulle! Kaikkea hyvää alkaneelle vuodelle :)

  VastaaPoista
 4. Ihania sukkia kauniista langoista olet jo tehnyt ja aloitellut. Eiköhän minunkin vihdoin tänä vuonna tulisi saada aikaan omat facebook-sivut käsitöilleni NuppuHome-blogini lisäksi. Siellä tuntuu tapahtuvan niin paljon kaikkea kivaa ja olisi kiva mennä itsekin mukaan erilaisiin ryhmiin. Mainitsemasi lankamyyntiryhmä kiinnostaa kovasti. Minulla on puikkojen sijaan virkkuukoukku liimaantunut sormiin kiinni :-) Ihanaa alkanutta vuotta sinulle. Blogiasi on ollut kiva seurailla jo pidemmän aikaa. terkuin riitta

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!