Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

maanantai 7. huhtikuuta 2014

Valaisimen luuranko, pellavaa paloina ja leipälaatikko

Kirppistelyt onnistuivat viikonloppuna taas mukavasti! Omat kirppismyyntiin raahatut tavarat ovat tehneet kauppansa yllättävän mukavasti ja aina silloin tällöin jotain pientä sitten löytyy kotiin päin kannettavaksikin. Meillä on pöytä tuossa naapurikaupungin kirpputorilla, sillä se tuntuu olevan erittäin suosittu ostajien keskuudessa ja sitä paitsi työpäivän jälkeen siihen on helppo poiketa viemään tavaroita ja järjestelemään pöytää.

Nyt viikonlopun aikana kiersin sen kirppiksen lisäksi kolme kotipaikkakunnan kirppistä. Jotain taas tarttui mukaankin... Nimittäin tällainen valaisin, joka on kai lastenhuoneessa jollain roikkunut, ainakin kankaasta päätellen. Tästä pitäisi tulla valaisin ompeluhuoneeseen, joten kangas piti tietenkin heti poistaa. Nyt on sitten suunnittelun aika. Mitäs minä tähän laittaisin? Esimerkiksi paperinarua käyttämällä siitä voisi tulla kiva. Ihan vaan sikin sokin pujottelisin valkeaa paperinarua, ohutta sellaista ja ehkä vähän paperinauhaa joukkoon... Joo-o. Se on vaihtoehto yksi. Sitten voisi tietenkin laittaa siihen ohuen pitsikankaan, tyllin tai vaikkapa organzaa. Samalla tavalla ompelisi siitä "hupun" ja kiinnittäisi vaan tuon entisen tilalle. Siinä sitten vaihtoehto kaksi. Kolmantena vaihtoehtona minua kiehtoisi laittaa jotain virkattuja pikkuliinoja tai vaikka lumihiutaleita, joita olen virkkaillut. Tai niin, voisihan siihen sopia myös paperinarukukkaset... Saapa nähdä, millaisen siitä saan aikaiseksi.

Tylsä varjostin, kokonaista 2 euroa!

Niin lähti kangas!
 
Tässä paperinaru ja paperinauha, joita voisin ainakin vähän testata.
 
Olen jo pitkään haaveillut nukkekodin rakentelusta, mutta aina se on jäänyt haaveeksi. Se on iso homma, johon ei ole ollut aikaa, taitoa, eikä rahaakaan hirveästi laittaa. Kyllä vielä sen aion joskus toteuttaa, mutta saa nyt nähdä, jääkö eläkepäivien iloksi... Mutta päätin alkaa rakentamaan tällaiseen myös kirppikseltä löytyneeseen (1,50€) leipälaatikkoon miniatyyrihuonetta. Ensin ajattelin siitä tehdä pienen kangaskaupan. Sitten suunnitelma muuttui mamman torikojuksi, jossa olisi vihanneksia ja ehkä kukkiakin myynnissä. Ja sitten välähtipä päässäni jonkinlainen varastokin, jossa sitten voisi olla kaikenlaista pientä ja isompaakin tavaraa säilössä. Siitäkin voisi tulla hauska. Telkassa olen nähnyt joskus niitä huutokaupalla myytäviä varastoja, joiden sisältöä ei pääse tutkimaan, vaan se ostetaan summassa, tietämättä sisällön arvoa lainkaan. Tai miksikäs ei voisi olla antiikkiliikkeen varasto?

Sisätila, johon rakennan

Päältähän tuo näyttää autotallilta tai varastolta tuon oven takia
 
Kankaita minulla on varastoissani vaikka kuinka, mutta näitä en voinut kirppiksellä vastustaa. Ehkä Tildailuihin tms. voisin nämä käyttää. Tässä on enimmäkseen hillityn sävyisiä pellavapaloja ja lisäksi noissa ruuduissa myös puuvillaa. Niin se kangashamsteri minussa taas heräili kevään tullen... Mutta suonette anteeksi, sillä näitä on vain melko pienet palat kutakin ja hintakaan ei päätä huimannut.
 

Ehkä juuri näiden sävyjen pehmeys minut valloitti...
 
Ja nyt lastaamaan huomisia kirppikselle päin lähteviä tavaroita autoon. Kierrätyskeskukseenkin olemme viemässä tavaraa, jota ei viitsi alkaa myymään. Kiva, kun pääsee pikkuhiljaa eroon liiasta tavaranpaljoudesta, sanoo hän, joka kantaa myös kotiin päin tavaraa kirppiksiltä aika helpolla.
 
Ihanaa uutta viikkoa kaikille!
 
 
 

1 kommentti:

  1. Paperinaruvalaisin kuulosti mielenkiintoiselta! Ja jään odottamaan minkälaista miniatyyria rakentuu leipälaatikkoon. Kivat löydöt!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!