Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

tiistai 4. maaliskuuta 2014

Seikkaile Saviaholla!

Hyvinkäällä, osoitteessa Hämeenkatu 37, toimii Saviaho -niminen myymälä. Saviaho saa nyt aloittaa tämän sarjani, jossa kerron jännistä, erikoisista, mukavista ja houkuttavista ostospaikoista täällä meidän suunnalla. Saviaho ei suinkaan ole jokapäiväinen ostospaikkani, mutta tykkään siellä poiketa silloin tällöin ja samalla jutustella mukavan omistajaperheen kanssa. Myymälässä työskentelevät poika Jari ja hänen vanhempansa Pirkko ja Jarmo Saviaho. Usein liikkeessä istuu heidän ystäviään, tuttaviaan ja vanhoja asiakkaitaan juttusilla.

Saviaho ostaa kuolinpesiä, konkurssipesiä ja myös muuta käytettyä tavaraa. Monenlaista tavaraa näin ollen löytyykin, sillä erilaisia nykyisin kovin suosittuja "aitoja retrojuttuja" ja designtuotteita, keräilytavaraa ja myös ihan käyttöhuonekaluja, astioita yms. tulee kuolinpesien mukana. Saviahon maine nimenomaan astioiden, suosittujen keräilyemalien ja designtuotteiden myyjänä onkin levinnyt laajalle. Liikkeessä käy mm. japanilaisia, jotka ostavat suomalaista designia, kuten Sarpanevaa tai Nurmesniemeä. Minä en yleensä niitä raaski ostaa, mutta monenlaista kivaa olen sieltä itsekin löytänyt.

Keräilijät löytävät liikkeestä laajan valikoiman lasia ja astioita. Jos etsit tiettyjä kahvikuppeja tai laseja, kannattaa ehdottomasti joskus sovittaa kulkunsa niin, että voit katsastaa Saviahon tarjontaa. Itse tykkään myös esimerkiksi heillä myynnissä olevista vanhoista liinavaatteista, huonekaluista, valaisimista ja käsityötarvikkeista. Kiva ostospaikka, suosittelen!

Arabiaa, tuttuja sarjoja

Myös yksittäisiä herkkuja, kuten tuo Arabian Riikinkukko!

Uudempaa ja vanhempaa

Kuparia ja ihania, isoja kattiloita

Kauniita pulloja, myös apteekkilasia, josta tykkään

Purkkia ja purnukkaa joka lähtöön

Valaisimia, vaatetavaraa, liinavaatteita, mattoja...

Lasia, lasia, lasia!


Keräilyemalia

Tuttuja lasisarjoja, Kastehelmeä muuta kaunista

Ulos sopivaa tavaraa löytyy jo myymälän portailta!
 
Tässä vain nopeasti esiteltynä pienen pieni annos siitä, mitä kaikkea Saviaholta löytyy. Tämä ei ole maksettu mainos, vaan ihan oman kiinnostukseni sanelema juttu. Kiitän Saviahon perhettä luvasta ja viimeksi tänään saamistani hyvistä neuvoista ja vinkeistä!
 
 

3 kommenttia:

  1. Onpas kivan oloinen kauppa. Tuohon tavaramäärään voisi vaikka hukkua. Erityisesti nuo ulkotavarat kiinnostaisivat.

    VastaaPoista
  2. Kiitos mielenkiintoisesta vinkistä. Täytyypä lähteä jonain päivänä tutustumaan, kun matkakaan ei ihan mahdoton ole.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!