Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

maanantai 20. heinäkuuta 2020

Yrittäjäksi jälleen?

Olen jäämässä opintovapaalle virastani opettajana tänä syksynä. Opinnot alkavat 5.8. ja niihin minulla on aikaa kaksi vuotta. Toivon selviäväni nopeammin, mutta alustavasti valmista pitäisi olla 27.5.2022. Osan opinnoista, varmaan ainakin ns. yleisopinnot, saan hyväksiluettua entisistä koulutuksistani ja tutkinnoistani. 
Tällä hetkellä toimeentuloa ja sen vakautta lähinnä jännitän. Olen ajatellut, että voin käydä tekemässä sijaisuuksia kouluilla satunnaisesti, mutta muutakin on mielessä. Nimittäin yrittäjyys.  Ajattelin perustaa toiminimen tai sitten aloittaa ns. kevytyrittäjänä toiminnan nyt opiskelun ohessa. 
Onko täällä lukijoissa ketään asiantuntijaa, joka olisi kokeillut kevytyrittäjyyttä tai jotain muuta yritystoimintaa? Haluaisin vertailla niitä, mutta en oikein osaa päättää, mitkä kriteerit olisivat nyt ne tärkeimmät tässä vaiheessa. OP-kevytyrittäjyys on nyt ykkösvaihtoehto tai toiminimen rekisteröinti. 

Mitäpä sitten tekisin yrittäjänä? Lähinnä aluksi ompelutöitä, tilauksesta ja nettikauppaan myyntiin valmistakin. Toisaalta myös muut työt, sisustuksesta remppahommiin kiinnostavat. Ajattelinkin rekisteröidä ns. yleistoimialan, jotta voin tehdä kaikkea mahdollista. Onko toimialan suhteen ehdotuksia, kokemuksia tai tietoja tarkemmin? Olen toiminut omalla toiminimella vuosina 1995 - 2001 ja siltä osin se on vielä muistissa, että perustaminen yms. byrokratia sujuvat. Ajattelin myös kirjanpitoa ja laskutusta, joka hoituisi sitten kevytyrittäjällä suoraan sieltä kautta, ilman omia kirjanpitokuluja tms. ALV:t ja veroilmoituksetkin hoituisivat sieltä suoraan. Muutoin tarkoitus olisi hoitaa kaikki itse. Näitä siis nyt pyörittelen päässäni ja intoa puhkuen otan asioista selvää. Yritän päättää pian. Luultavasti päätös hakemastani opintotuesta tulee pian,,. Toivottavasti tulee ja toivottavasti se on haluamani päätös, positiivinen. Minulla on käytössäni hyvät työtilat, joten pääsisin nopeasti alkuun työssäni opiskelun ohessa. Nyt vaan odottelen tietoja ja päätöstä lähipäivinä. Opettajien sijaisrekisteriin ilmoittaudun varmasti kuitenkin, sillä silloin tällöin voin päivän tai pari tehdä sijaisenakin. 

Nyt olen Kuusamossa mökillä ja sukuloimassa. Täällä sielu lepää, sillä tämä on se minun toinen kotini.


Hyvää naistenviikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!