Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

tiistai 7. heinäkuuta 2020

Miten vietät kesäsi?

Oletko kesälomalla? Joku meistä viettää lomansa vasta elokuussa, kun taas joku on saattanut jo palata töihin loman jälkeen. Itselläni lomaa on 5.8. saakka. Kesälomat pyörivät eri firmoissa eri tavoin. Koululaisten vanhemmille voikin olla haastava tilanne, jos eivät lapset vielä pärjää yksin kotona. Onhan 8 tunnin työpäivä pitkä aika pikkukoululaiselle yksinoloon. Koululaisten kesätoimintaa onneksi löytyy monella paikkakunnalla eri muodoissa. 

Miten korona on vaikuttanut lomasuunnitelmiisi? Onko jokin suunniteltu reissu jäänyt tekemättä? Kotimaanmatkailu tuntuu vilkastuneen, kun ulkomaiset kohteet ovat poissa tarjolta. Joitain kohteita on tarjolla nyt loppukesästä, mutta ei läheskään kaikkia. 

Itseltäni jäi helatorstain viikonlopun Lontoon reissu väliin. Odottelemme edelleen Finnairilta matkalippurahoja takaisin. Muita reissuja en ollut ulkomaille suunnitellut. Kuusamoon lähden kyllä ja sinne olenkin kaivannut jo kauan. Kuusamo on se toinen kotini, johon minulle on kasvanut syvälle vahvat juuret. Sukua siellä on paljon, joten olen kulkenut siellä pikkutytöstä saakka. 




Kotoa käsin voi tehdä päiväretkiä esim. Porvooseen, Strömforsin ruukkiin, Suomenlinnaan tai vaikka Turkuun. Kaikkialla löytyy mielenkiintoista nähtävää. Museokortti avaa ovia menneeseen maailmaan ja taiteeseen. Suomalaisilla pitäisikin olla kaikilla oma museokortti käytössään, sillä kenellekään museot eivät olisi haitaksi. Se hankinta maksaakin itsensä nopeasti takaisin. 


Meillä on täällä Hyvinkäällä uimala suljettu, koska siellä tehdään isoa allasremonttia. Uimapaikkoja on vähän ja niissä on tungosta hellepäivinä. Uskonkin, että uin vasta Kuusamossa tänä kesänä. Viime kesänä kävin vesijuoksemassa ulkoaltailla pikkuneidin ollessa uimakoulussa. Nyt ei siis järjestetä sitäkään. Uimakoulukuskina tuli aina lähdettyä, sillä itselleni se lähtö aina tuntuu olevan kynnyskysymys. Ei ollut tekosyytä perääntyä vesijuoksusta, kun uimalaan oli joka tapauksessa mentävä. 

Tänä kesänä olen kokeillut elämäni ensimmäistä kertaa SUP-lautaa. Se olikin alakerran Saijan ansiota, sillä hänellä oli varattuna kaksi lautaa, eikä hänen kaverinsa sitten päässytkään. Saija kysyi minua mukaan ja yllätyksekseni innostuin lähtemään. Kyllä kannatti. Suppailu oli mukavaa, kun ensin yhden sukelluksen jälkeen osasin nousta laudalle. Minulla oli kyllä sen verran tuuria, että hattu pysyi päässä sukelluksen ajan ja vesi oli lämmintä kuin linnunmaito. Ilma oli helteinen ja äkkiä olinkin kuivanut sukellukseni jäljiltä. Aion mennä uudelleenkin, sillä juhannusaaton kokeilu herätti kiinnostuksen lajiin. 

Kuulisin todella mielelläni muiden lomasuunnitelmista. Millaisia päiväretkiä teette? Matildedahl kiinnostaa, sillä sitä paikkaa on kehuttu kovasti. Museokortin yli 300 museota tarjoavat myös monenlaista nähtävää. Suomenlinnakin olisi hyvä päiväretkikohde. Välttelen väkijoukkoja edelleen, joten ehkäpä olisi hyvä liikkua hiljaisemmissa kohteissa. Luontokohteissakin kuulemani mukaan saattaa olla jopa tungosta. 

Kuinka moni suuntaa lomansa aikana ulkomaille? Facebookissa huomasin vasta yhden kavereistani matkaavan Kreikkaan lomalle. Menetkö sinä vai vieläkö pidättäydyt kotimaassa? Ehkä parasta lomassa on kuitenkin sen kiireettömyys ja aikataulujen vapaus. Itselleni tällaiset päivät ovat ihan helmiä, sillä uupumuksen läpikäytyäni yritän varjella itseäni turhalta stressaamiselta. Hyvin on onnistunut tähän saakka. 

Hyvää kesää jokaiselle, olit sitten lomalla tai et.

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!