Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

torstai 9. heinäkuuta 2020

Digisiivous ja kodin raivaus

Oletko huomannut, kuinka paljon kaikkea ylimääräistä kertyy mobiililaitteisiin aivan kuin itsestään? Minulla puhelin täyttyy kuvista, sähköpostilaatikko pursuilee viesteistä ja tabletin muistia vievät kaikenlaiset ihmeelliset sovellukset ja pelit. Itse en yleensä pelaa, mutta tablettia käyttäneet lapsenlapseni ovat ladanneet erilaisia hevospelejä ja kaikenlaista muuta turhaketta. Tänään tyhjensin tablettini ja palautin sen tehdasasetuksille. Nyt olen ladannut Playkaupasta vain oikeasti käyttämiäni sovelluksia, kuten Facebook, Instagram ja Pinterest. Lisäksi jootain uutissovelluksia, Netflixin ja YleAreenan. Uusina mukaan pääsivät valokuvauskurssilla käytettävät Unum ja Lightroom. Canva on myös käytössä. Siihen olen aloittanut kurssin netissä ja todennut Canvan olevan melko monikäyttöinen sovellus. Saa nyt sitten nähdä, kauanko pärjään ihan näin ja koska tabletti taas alkaa turvota ylimääräisen tavaran takia. 

Paljon tavaraa kertyy myös koneelle ja puhelimen muistiin, joten ajoittain niitäkin on hyvä siivoilla. Pilvipalveluun tallentuneet valokuvat ovat aika turhia puhelimeen tallennettuina, mutta silti niitä taitaa tänäkin päivänä löytyä yli 2000. Huh! Pitääpä ottaa sekin työn alle tässä jonain hetkenä, kun siltä tuntuu. Sähköpostien raivaus lienee myös tarpeen, sillä työposti ja oma henk.kohtainen sähköposti täyttyvät  joka päivä pursuvia viestejä. Olenkin tänään poistanut muutaman sadan viestin edestä turhaa viestintää, lähinnä mainoksia yms. sellaista. 

FlyLadyn tämän päivän ohjeena oli siivoilla ne paikat, joissa säilytetään esim. tuorekelmut, leivinpaperit, foliot ja pakastepussit ja muu vastaava "sälä". No niin sitten teinkin, vaikka ensin ajattelin sen olevan täysin turhaa vaivaa. Pitkät kelmu- ja foliopakkaukset olivat järjestyksessä, mutta pakastepusseja en kyllä tiennyt omistavani ihan noin paljoa. Enpäs vähään aikaan taida tarvita uusia. Kumilenksuja, pussinsulkijoita ja yllätysyllätys: muffinssivuokia löytyy myös ihan varmasti vuosien tarpeeksi. Olenhan nähtävästi tämän kasan vuosien mittaan kerännytkin. 


Koti on taas jotenkin ihan mullin mallin, johtuen kai sekä koirien riehuleikistä että omasta kirppiskamojen pakkauksestani. Tänään on kuitenkin täydellinen päivä kodin "palopesäkkeiden" raivaukselle. Joka päivä teen vähän raivausta ja kevyttä siivousta, samalla toivon koiratyttöjen juoksuajan olevan pian ohi, sillä oman sotkunsa sekin aiheuttaa. Mattojen pesu odottaa vasta sen jälkeen. 


Seinän takana on joku asuntoa katsomassa. Viereisen asunnon vuokraemäntä ilmestyi vieraan miehen kanssa portaisiin just, kun mulla oli ovet auki rappuun. Englanniksi kommunikoivat, joten saapa nähdä, saanko naapurikseni tämän miehen. Meillä muilla on tässä omistusasunnot, joten ei ole ihan itsestäänselvyys, että vuokralainen sopii tänne. Edellinen vuokralainenhan häädettiin. Hän olikin kävelevä katastrofi, vaikka vanha eläkeläispappa olikin. Nyt asunnonkatsastaja ja -omistaja kuuluvat kulkevan rapussa. Luulin, että asunnossa alkaa remontti. Jännityksellä odotan, miten käy. Lukkojen kanssa tulossa lienee hommaa tuon edellisen terroristivuokralaisen jäljiltä. 

Välillä pieni lepohetki, sitten päiväkahvit ja vähän telkkaria. Kotiin takaisin -sarja koukutti minut nyt, kun se alkoi taas pyöriä telkussa. Joka päivä katson sen, vaikken muuta sitten katsoisikaan. Onko sinulla omaa suosikkisarjaa, joka on nähtävä? Onneksi tallentaminen onnistuu, jos en ehdi telkkarin ääreen klo 17.10 joka arkipäivä. Nyt ehdin kuitenkin hyvin sen nähdä ja huomenna myös. 

Koirien iltalenkki on käyty ja koiratytöt ovat syöneet jo. Nyt taidan pujahtaa peiton alle, kun viime yön unet jäivät aika vähiin. Pihassa mölisi lauma teinipoikia vielä klo 02 aikaan. Meillä ei asu sellaisia, joten mitä lie tänne eksyneet. Ajoin pois ja lähtivätkin leikkipuistoon, mutta meteli vaan kasvoi. Soitin sitten 112:een ja poliisi komensi pojat muualle. Tosi nätisti poistuivat, ei siinä mitään. Tänä yönä ajattelinkin vaihteeksi nukkua ilman häiriötekijöitä. Toivottavasti nyt onnistuu. 

                                                        Nyt oikein hyvää yötä kaikille! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!