Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Some on vallannut martat ja laiskotus minut!

Meidän marttayhdistys, Hyvinkään Marttaklubi päätti viimeinkin liittyä mukaan sosiaalisen median pyörteisiin. Meillä on nyt oma fb-ryhmä ja Twitter-tili! Itse aktiivisena somen käyttäjänä olen tätä jo kauan odottanutkin, enkä malttanut edes kotiin asti, ennen kuin Twitteriin oli tili luotu. Eilen tein myös Facebookiin uuden ryhmän, Hyvinkään Marttaklubi se on nimeltään. Minut tämän innostukseni vuoksi sitten nimettiin somemartaksi! Mikäs siinä, tuleehan sitä useasti päivän mittaan muutenkin fb:ssa ja Twitterissa käytyä.

Ompelurintamalla on iskenyt väliaikainen (?) tekemättömyys, laiskuus ja saamattomuus. Olen tehnyt nyt alkuvuodesta innolla kaikenlaista, joten yritän nyt sietää tilannetta, jossa ei synny yhtään mitään uutta, vaikka mieli tekisi. Leikkelin kyllä eilen sellaisen solmutunikan, mutta ompelu odottaa vielä. Tänään väsytti niin, että nukahdin kissan kanssa töiden jälkeen ja meinasin myöhästyä miestä hakemasta salilta työpäivän päätteeksi.
 
Jännän mallinen kappale, etukappaleen yläosa

Ommellessani kuuntelen koko ajan äänikirjoja.
 
Äänikirjat ovat kyllä loistava keksintö! Ompeluhuoneessa on cd-soitin, mutta musiikkia ei ole tullut nyt kuunneltua lainkaan, vaan koko ajan äänikirjoja. Nyt on kohta loppumassa Jari Tervon Troikka. Varalla odottaa jo seuraava Tervo, nimittäin Ohrana. Aiemmin kuuntelin Myyrän. Nämä ovat historiallista fiktiota, eli oikeita tapahtumia limittäin fiktiivisten henkilöiden kuvauksen kanssa. Juuri sellaista, jota kuuntelen valtavalla innolla. Lisää täytyy keksiä sitten, kun nämä Tervot on kuunneltu.

Vaikuttavin kirja pitkään aikaan.
 
Luin tuossa joulun jälkeen tämän Ulla-Lena Lundbergin Jään, joka oli pitkästä aikaa minuun syvästi vaikuttanut kirja. Jotenkin ihastuin, melkein rakastuin tuohon kirkkoherra Petter Kummeliin, jonka kuolema sai minut suremaan oikeasti. Mies yritti muistutella, että kyseessä on fiktiivinen hahmo, eikä ole oikea henkilö. Silti. Miksi parhaat meistä joutuvat kärsimää? Miksi otetaan pois ne, joilla olisi eniten annettavaa muille? Olen päässyt nyt sen yli, mutta kirjasta jäi todella haikea ja liikuttunut olo.
 
Nyt on meneillään dekkari, johon en ihan ole päässyt sisälle vielä. Ehkä mielentila on väärä tälle...
Ompeluksia, touhuja ja innostusta luvassa lisää huomenna, joten nyt telkkarin ääreen!
 
 
 


2 kommenttia:

  1. Tuo äänikirja on kyllä niin hyvältä kuulostava idea että pitää kokeilla.Itsekin olen innostunut lukemaan ja viimeisin kirja jonka luin oli Pauliina Rauhalan Taivaslaulu,joka tuntuu olevan ainakin kirjastossa tosi varattu kirja tällä hetkellä.Pitääpäs varata tuo Jää,se onkin vielä lukematta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taivaslaulu oli hyvä kyllä! Jonotin kirjastosta sen tuossa aiemmin syksyn puolella. Se oli nopeakierrossa, eli laina-aika pari viikkoa, kun oli niin suosittu.

      Poista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!