Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

maanantai 12. marraskuuta 2012

Ihana mokkakakku

Kotivinkissä numero 13/2012 oli ihanan mokkakakun resepti. Olen leiponut sitä nyt kolmesti. Ensimmäisellä kerralla en hoksannut, ettei siihen sekaan laitettava pikakahvijauhe sekoitu tasaisesti kuivien aineiden mukana, sillä sehän on sellaista aika kiinteää murua. Tosin kakku oli hyvää sellaisenakin, vaikka siinä oli pieniä kahvinmakuisia pipanoita seassa.

Toisella kerralla viimein leikkasi minullakin ja älysin laittaa pikakahvijauheen siivilän läpi hiertämällä, jolloin se muuttuu jauhomaiseksi ja sekoittuu kaakaojauheen ja vehnäjauhojen kanssa tasaisesti taikinaan. Viimeksi leivoin tätä kakkua isänpäiväksi, eikä sitä ole kuin puolet jäljellä enää...

Tässä siis resepti teillekin jakoon, jos joku haluaa kakkua kokeilla:

MOKKAKAKKU
 
200g voita tai margariinia
3 dl sokeria
3 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ dl pikakahvijauhetta
½ dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ dl maitoa
 
Rasvaa vuoan voiteluun ja korppujauhoja sen jauhotukseen.
 
1. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
2. Lisää kananmunat taikinaan koko ajan vatkaten.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää maito.
4.Voitele ja korppujauhota n. 1,5 litran vetoinen rengasvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti. Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista.
 
Kukas tätä on käynyt napsimassa? Murut vaan jääneet kakkukuvun alle...


6 kommenttia:

  1. Varmasti hyvää,otan minäkin reseptin talteen.

    VastaaPoista
  2. Pitäisi tuoda tänne Helsinkiin kakkuvuoka, jotta voisin kokeilla. Vaikuttaa hyvältä.

    VastaaPoista
  3. menee leivontalistalle :) kiitti ohjeesta ! onnistunee pyöreälläkin vuolla, mulla ei oo reikästä ...

    VastaaPoista
  4. Ehdottomasti leivon, kun seuraavan kerran on kakku vuorossa!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!