Raparperipiirakan ohje on alunperin saatu entiseltä naapurilta joskus reilut parikymmentä vuotta sitten. Silloin söin hänen leipomaansa omenapiirakkaa ja tykästyin kovasti. Varoitus lienee paikallaan: tämä vie kielen mukanaan ja on todellakin täyttä tavaraa, ei kevytversio!
Raparperipiirakka
6 kananmunaa
4 ½ dl sokeria
300 g sulatettua margariinia
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
Päälle raparperia, n. 500 g ja hiukan sokeria
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää muut aineet. Levitä taikina uunipellille ja ripottele päälle raparperinpalat ja sokeria. Paista 200 asteessa n. 30 min.
Tällä ohjeella leivottu piirakka on kuohkeaa ja herkullista. Sen seuraksi sopii mainiosti vaniljakastike tai vaniljajäätelö. Muistathan nauttia maitoa raparperin kanssa, sillä raparperi sisältää oksaalihappoa.
Kotipihan raparperit ovat vielä pieniä
Pieniä, mutta reippaasti kasvavat kyllä!
Paavo kiikkui pihakeinussa katselemassa, mitä se mamma pihassa touhuili
Kiva, että myös uusia lukijoita on löytänyt tiensä tänne blogiini! Tervetuloa!
Vielä kaksi päivää aikaa osallistua arvontaan, joka siis päättyy 19.5.
Raparperi on kasvanut siihen malliin, että kohta saa piirakkaa. Ihan tuoksuukin jo piirakalta, vai tuleeko se tuosta sinun piiraastasi. Paavolle rapsutuksia.
VastaaPoista