Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

lauantai 10. toukokuuta 2014

Pingviinitanssia ja pikkupöksyjä

Perjantaisin olen nyt muutaman kerran osallistunut sellaiseen ns. yllätysveiviin, jossa ideana on, että kangas tilataan täysin "sokkona". Tilaat, saat paketin ja maksat, sitten sovittuna aikana saat ommella siitä jotain ja esitellä tuotokset. Tuo Naisten päivä oli ensimmäinen tällainen,  jossa olin  mukana ja nyt sitten eilisiltana oli toinen.

Paketti tuli postissa jo ajoissa, mutta annoin jännityksen kasvaa sinne perjantaiaamuun saakka. Avasin sitten perjantaina innoissani kuoren.

Paketista paljastui kivan näköinen Pingviinitanssi-trikoo. Trikoo tuntui pehmeältä ja mukavan joustavalta, mutta sitä ei ollut kovin suurta palaa. Mietin koko ajan kuumeisesti, mitä ihmettä siitä voisin tehdä, sillä itselleni en ainakaan nähnyt sen olevan sopiva, enkä myöskään uskonut sen riittävän miehelleni esim. boksereihin. Ja sitten se välähti! Jos ei riitä isompiin, miesten boksereihin, niin onhan minulla ne pikkumiehet, mummun muruset, joille toki riitäisi! Ja niin aloin etsiä kaavaa.

 
Kaava löytyi melko nopeasti, sillä muistelin sellaiseen hiljattain lehtiä selatessani törmänneenikin. Ja lehti oli omassa hyllyssä, kuten yleensäkin. Ottobren numerossa 4/2004 oli täydellisen näköinen bokserien kaava, josta piirsin koon 122 cm, jonka kuvittelisin vielä olevan Eetu Eskarilaisen kokoa. Toki nämä pojat ovat pitkiä ja hoikkia, kuten isänsä, mutta boksereiden koko näyttäisi mielestäni juuri passelilta hoikkikselle. Ja niin aloin hommiin, tosin vasta klo 22 tienoilla varmaan, vaikka veivien ompeluaika onkin klo 21-23. Ja kun olin kaavan piirtänyt, leikannut ja kankaankin leikellyt, surisi meillä saumuri samaan aikaan, kun CD:ltä kuuntelin Dan Brownin Murtumaton linnake-nimistä romaania, jonka olen lukenut jo vuosia sitten. Nämä Brownit ovat jotenkin sen verran jänniä, että niitä on todella kiva kuunnella ommellessa. Jos et ole kokeillut, suosittelen äänikirjoja käsityön oheen. Kuin huomaamatta olen taas jo neljä ensimmäistä levyä kuunnellut.
 
 
Tässä siis eilisen veivin tuotos, bokserit Pingviinitanssista, koko 122 cm. Tuohon kuminauhan päälle eteen ompelin laatikosta löytyneen merkin, jotta ne jotenkin olisivat sellaiset "napakamman" näköiset. Ja hyvinhän se siihen sopikin. Sitten kun kerran aloitin, päätin kokeilla samanmallisia sille meidän Topias Tokaluokkalaiselle, joka on veljeään pidempi, mutta samanlainen hoikkeliini myös. Samaisessa Ottobren numerossa oli kaava pitkiin kalsareihin tällä samalla sepaluksen mallilla ja siitähän ei ollut homma eikä mikään piirtää boksereita, lyhyellä lahkeella vaan. No sitten aloin etsiä Pingviinitanssiin sopivaa yhdistettävää kangasta, ettei niistä tulisi samanlaiset kuin pikkuveljellä. En kuitenkaan keksinyt sopivaa, joten nappasin käteeni osuneen Disney-trikoon, oranssilla pohjalla Hessuja, Plutoja, Minnejä ja Mikkejä sekä jotain eläimiä, joka näytti passelilta bokserikokeiluun. Siitä tulikin minusta oikein kivat, värikkäät ja iloiset, kuten meidän pojat itsekin ovat. Näihinkin tuli vyötärölle merkki, sattuimoisin laatikosta löytyi sellainen, jossa lukee Sportswear...
 
 
Tässä veljesten bokserit valmiina! Ihan innolla odotan, että tykkäävätkö he, jotta voisin sitten  pistää pystyyn pienimuotoisen alusvaatetehtaan ja tehdä näitä lisää. Ainahan alusvaatteille käyttöä on ja näitä saa kivasti myös paloista tehtyä.
 
 
Ja kun kerran mummun pojille tuli kaavat testattua, päätin saman tien kokeilla myös meidän pikkuprinsessalle, Maijalle, joka on tyttömäinen ja tykkää kaikesta kauniista ja söpöstä. Hänelle löytyi parikin kaavaa, joita kokeilin. Tuossa alla olevassa kuvassa vasemmanpuoleinen malli, jossa on pitsikuminauhat, on Ottobren 4/2004 numerosta, kuten boksereiden kaavatkin. Tuo oikeanpuoleinen malli on tuoreemmasta lehdestä, Ottobre 6/2013. Sen vinkkasi FB:ssa Kukka, kiitos siitä hänelle. Vasemmalla olevat ovat kokoa 86 cm ja oikealla 92 cm, mutta käytännössä  ne ovat täsmälleen samankokoiset. Testataan siis, kumpi malli on parempi ja miltä tuo koko päällä näyttää. Maija-prinsessa on niin pieni ja siro, että kaupan pikkuhousut ainakin lököttävät päällä.
 
 
Kangas, josta nämä tein, oli tilkkukoristani, eikä voisi olla tyttöselle sopivampi valinta. Samasta kankaasta on tyttärellä, Maijan äidillä, ollut yöpuku pienenä ja koska se on minusta niin sööttiä trikoota, olin säästänyt sen jämät myöhempää tarvetta varten. Tähän meni ehkä neljäsosa palasta, joten vielä riittää tarvittaessa pöksyihin lisääkin. Tai sitten pieniin paitoihin, jos sellaisia halutaan.
 
Nyt pitäisi sitten kehitellä jotain miehelleni, jolla on maanantaina syntymäpäivä. Meinasin, että jospa ompelen hänelle fleesepusakan, kunhan kaava jostain lehdestä löytyy. Sopivaa fleeceä löytyy kyllä kaapista. Nyt vaan lehtiä selaamaan ja kaavaa etsimään innolla. Mies on uppoutunut jääkiekkoon tänään, joten hän ei ompeluksista häiriinny, eikä todennäköisesti huomanne, vaikka hänelle ompelisin.
 
Oikein hyvää äitienpäivää kaikille äideille! Minun äidilleni vien kukkaset haudalle huomenna!
 
 

5 kommenttia:

  1. Hauska idea tuo veivit! Ja hienoja boksereita ja pikkareita saitkin syntymään. Eipähän tule samanlaisia alkkareita vastaan teidän pikkuisilla;)
    Hyvää äitienpäivää myös sinulle, Henkkumaaria!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Aikoinaan omille lapsille toki tein, mutta nyt vaan aikuisten kokoja viime vuosina. Noita pieniä on kiva ommella. Mun esikoisella oli joskus yläasteiässä vielä mun tekemät Teletappibokserit, joista hän kovin tykkäsi...

      Poista
  2. Hyvä vinkki toi äänikirja, ja ei kun kirjastoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep. Nykyisin on tarjolla aika paljon erityyppistä kirjallisuutta äänikirjoina.molen mm. Jari Tervoa paljon kuunnellut, samoin kuin Laila Hirvisaaren kirjoja. Nyt Dan Brownin tuotantoa menossa.

      Poista
  3. Alusvaatteita ei ole koskaan liikaa, ihan tosi kivoja boxereita ja pikkareita olet tehnyt! ps. oliko kumpi tyttöjen pikkareiden malli passelimpi?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!