Sämpylöiden helppo perusohje
5 dl vettä
2 tl suolaa
2 rkl siirappia
1 pss kuivahiivaa
13 dl jauhoja, esim. Sunnuntai Rouheinen sämpyläjauho
1 dl sul. margarariinia
Lämpimään nesteeseen lisätään vaivaten muut aineet. Itse sekoitan aineet yleiskoneella, joka hoitaa vaivatta sen vaivaamisvaiheen puolestani. Taikina saa jäädä mielellään aika löysäksi. Anna nousta ja leivo halutun kokoisia sämpylöitä. Paista 225 asteessa n. 10 min.
Taikinasta tuli sämpylöitä 24 kpl, mikä olikin meidän sakille passeli määrä.
Meidän tuleva esikoululainen hauskuutti porukkaa illalla, kuten myös veljensä, tuleva tokaluokkalainen. Nuorempi herra tykkää kovasti pullasta, joten viimeiset sanat eteisessä ennen kotiinlähtöä olivatkin: "Saadaanko vielä pullaa?"
Pullaa saivat, keksejä ja sämpylöitä myös, mutta matkaan ei enää laitettu pullaa mukaan. Eetu tokaisikin: "Vitsi, se oli vitsi!"
Vielä on sunnuntai, sitten taas uusi lomaviikko ja isännän viimeinen työviikko.
Namm...varmasti hyviä sämpylöitä!
VastaaPoistaItsetehdyt sämpylät ovat tosihyviä
VastaaPoistaTeillä näyttää olleen mukava juhannus yhdessä. Kiitos sämpyläohjeesta, hyvää pyhää!
VastaaPoistaHerkullisen tuntuinen resepti. Pääsee kokeiluun, joten lämmin kiitos!
VastaaPoistaTuoreet sämpylät on niin herkkua pelkän voin kanssa :) toinen mihin tartuin niin halloum-juusto, oi nams! Siitä on tullut oikeen tämän kesän suosikki, siitä tulee niin herkullinen salaatti ja muutenkin grilliherkkuna hyvää!
VastaaPoistaMukavaa sunnuntaita :)