Kotielämää - kirppislöytöjä - käsintehtyä - pihahommia - kaikkea kotoisaa

tiistai 16. kesäkuuta 2020

Tavoitteet uusiksi

Hei taas muutaman päivän tauon jälkeen! Lupailin kirjoitella ahkerammin, mutta laiskamato on vaivannut koko viikonlopun. Nyt viimein koneen ääressä jälleen. Ajattelin tänään kertoilla teille tavoitteistani. On hyvä ajoittain listata asioita, joita tavoittelee, jotta niistä tulisi todellisuutta. Uskon vahvasti siihen, että sitä saa, mitä tilaa, eli kannattaa tilata hyvää itselleen ja läheisilleen. Tässä minun tilaukseni jonnekin äärettömään universumiin, jospa joku kuulisi sen.

Naapureiden kanssa vietettiin pihajuhlia viime viikolla


1.  Oma terveys kuntoon.

Katselin tässä juuri Hengenvaarallisesti lihava -sarjaa ja totesin, että on ne minunkin vatsamakkarani jostain taas tupsahtaneet vyötärölle. Näin ollen teen saman kuin viime kesänä, eli tiukka valmennus rasvanpolttoa ajatellen jatkuu pitkän tauon jälkeen. Meni talvi ja kevät ihan sekasyöppönä ja herkkujen parissa. Nyt ei enää. Nyt syön hyvin ja juon riittävästi. Nukun taas paremmin ja kiinnitän huomiota unen laatuun ja määrään. Talvella ja alkukeväästä unettomuus vaivasi ja sehän saa ihmisen herkuttelemaan, kun on huono fiilis ja väsyttää koko ajan. Liikunta jäi vähäiseksi, kun tanssiharrastus tyssäsi polven vihoitteluun. Ja kyllähän keväällä tuli muutenkin sairastettua, vakavastikin. Nyt olisin jo päässyt liikkumaan, mutta korona lopetti tanssit ja muut mukavat liikunnat. Nyt pääsen jatkamaan. Ihanaa! Kuntosalia ja infrapunasaunaa onkin jo ollut ikävä.



2. Ihmissuhteet ja tärkeysjärjestys kuntoon

Olen keikkunut erilaisissa aalloissa ja myrskyissä jo useamman vuoden. Jään helposti vellomaan tunteisiin, joista mitkään eivät varsinaisesti kannattele tai vie minua eteenpäin elämässäni. Nyt se aika on ohi ja haluan vahvaa ja hyvää oloa myös ihmissuhteisiini. On olemassa ihmisiä, joiden pelkkä läsnäolo saa olon tuntumaan hyvältä ja kotoisalta. On myös niitä, joiden pelkkä olemassaolo aiheuttaa minulle ns. huonoja fiiliksiä ja äkkiä huomaan, kuinka minua alkaa ahdistaa. Olen sosiaalinen  introvertti, kenties ambivertti, kuten eräs ystäväni totesi, sillä kaipaan omaa rauhaa ehkä keskimääräistä enemmän. Olen silloin tyyni ja oloni on tasaisen rauhallinen. Seurassa ahdistun nopeasti, jos en saa tätä kaipaamaani omaa aikaa väliin. Eli vaikka viihtyisin jonkun henkilön seurassa, 24/7 yhdessäolo tappaa minut hitaasti. Ei vaan riitä voimia. Nykyään onkin täydellistä, kun yksineläjänä saan haluamani vapaan ihmissuhteista helposti.


3. Koti ja työhuone kuntoon

Vieläkään en ole saanut tapetoitua, mutta pian, pian se tapahtuu. Aion olla rohkea ja opetella senkin taidon. Apuakin tarvitsen siinä, mutta haluan myös tehdä itse, jotta opin itsekin tekemään jotain. En haluaisi olla riippuvainen muiden avusta, mutta työhuoneen suhteen ikäväkseni olen edelleen riippuvainen exäni ja/tai poikani voimista. Tavoite pitänee tarkentaa ja kirjata ylös, jos meinaan ikinä saada valmista aikaan. Nyt olen asunut jo yli puoli vuotta täällä ja silti on vaiheessa vielä hommat.

Kuva: Heidi NIemi Muah: me

4. Opiskelut ja työelämä kuntoon

Olen aikeissa opiskella lisää jälleen. Pian tiedän, miten sen suhteen käy. Lisäksi aion aloittaa sivutoimisena yrittäjänä jälleen, nyt kun siihenkin on taas mahdollisuus. Parhaillaan mietin, riittäisikö ns. kevytyrittäjyys vielä aluksi. Onko kellään siitä kokemusta? Ehkä se on riittävä juttu, kun alkuun en varmaan ihan hirveitä määriä ehdi tehdä. Myöhemminhän sen voin sitten muuttaa vaikkapa toiminimeksi tai perustaa osakeyhtiön. Ois kiva kuulla kokemuksia erilaisista yhtiömuodoista ja niiden toimivuudesta. Kommentoikaa, niin keskustellaan.

Kaikenlaista pyörii siis päässä kaiken aikaa, joten nyt vaan raamit kaikelle tälle kuntoon ja menoksi. Mitä mieltä olette? Onko tässä jo liikaakin yhdelle eronneelle naisihmiselle? Minusta ei. Kaikki järjestyy. Asioillahan on taipumus järjestyä. Nyt näyttää ukkospilviä kertyvän kesätaivaalle, mutta nehän sitten raikastavat ilmaa omalla tavallaan. Ukkosestakin voi nauttia!

Ihanaa tiistaita ja viikon alkua kaikille!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Poikkeathan toistekin luokseni!